Segítség a betegnek, segítség a családnak

Minden család életében eljön az az időszak, amikor az idősödő hozzátartozóját már nem lehet egyedül hagyni, tartós felügyeletre, orvosi ellátásra, állandó szakápolásra szorul- mondta Dr. Majercsik Eszter PhD. osztályvezető főorvos. Ebben is tud segíteni a Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztálya.

A főorvos asszony előadásából kiderült, hogy az aktív betegellátás után otthonra nem hazaengedhető betegek részére olyan hidat jelent a krónikus ellátás, mely az otthoni gondozás és a végleges, intézeti elhelyezés közötti űrt tölti ki. Ezzel a tevékenységgel a családok válláról jelentős terhet vesz le a Krónikus Belgyógyászati Osztály.

231025

Több olyan betegség és kísérő tünetegyüttes is megnehezíti az idősek életét, melyet családi körben nehéz kezelni. A Krónikus Belgyógyászaton a gyógyítás célja a lehetős legjobb életminőség elérése, figyelembe véve a betegek általános állapotát. A folyamatos szakápolás és gondozás elengedhetetlen része az idősek ellátásának.

Az osztályra való bekerülést követően a betegek és hozzátartozók közös döntésében a “Hogyan tovább”-ról, segít az osztály szociális irodája. Ezek között szerepelhet a hazamenetel és további otthoni ápolás, a kerületi házi gondozásba vétel, az idősotthoni végleges elhelyezés vagy akár az ápolási osztályra irányítás is.