Művese Állomás

Helye: 1032 Budapest, Bécsi út 132. B. épület 2. emelet 

Dialízis állomás vezetője: Dr. Szász Máté 

Dialízis állomás vezető helyettese: Dr. Várady Tímea Eszter

Dialízis állomás vezető ápolója: Kémenes Zoltán 

Telefon: 06-1-430-4800 / 1260 mellék 

Ágyszám: 20 

Egyéb információ: 

Az osztály tevékenysége: a művese állomás 20 kezelőhelyen, naponta 3 beteg műszakban és szükség szerint  napi 24 órás készenléti időben látja el az akut vagy krónikus veseelégtelenség miatt hemodialízist igénylő  betegeket. Az ellátási terület magában foglalja a III. kerületet valamint az észak-budai agglomeráció területét. Állomásunkon intermittáló hemodialízist vagy online hemodiafiltrációt végzünk, kritikus állapotú beteg  számára az Intenzív Osztályon mobil HD kezelést biztosítunk. 

A peritoneális dialízist (PD) választó, arra alkalmas betegeink számára folyamatos (Continus) ambuláns PD t (CAPD), automata készülékkel végzett PD-t (APD) és asszisztált PD kezelés lehetőségét biztosítjuk, utóbbi  esetében segítő családtag végzi az idős vagy egyéb okok miatt fogyatékos családtag PD kezelését APD  készülékkel vagy CAPD-vel. Az otthonukban peritoneális dialízist végző betegek számára 24 órás  telefonkapcsolatot biztosítunk az aktuális problémák megoldására. Orvosi ellátásuk rendszeres havi  ellenőrzéseken valósul meg a művese állomás CAPD Ambulanciáján.  

Művese Állomásunkon Plazmaferezis Részleg is működik. A plazmacsere kezelés speciális, meghatározott  indikációjú, legtöbbször akutan végzendő tevékenység, amit nephrológus szakorvos irányítása mellett az erre  a kezelésre kiképzett három szaknővérünk egyike végez el.