Fájdalomklinikai Szakrendelés

Osztály helye: B épület I. emelet, 106. szoba 

Osztályvezető főorvos: Dr. Gutman Tamás 

Asszisztens: Balázsné Mihály Anikó 

Telefon: 430- 4800/1142 mellék 

Rendelési idő:

hétfő, csütörtök 11:00-17:00 óra között 

kedd, szerda, péntek 8:00-14:00 óra között 

Bejelentkezés:

hétfő és csütörtöki napokon 12-16 óra között,  

kedd, szerda és pénteki napokon 8-12 óra között a fent megadott  

telefonszámon 

A vizsgálatra beutaló és előjegyzés szükséges! 

Osztály fő tevékenységi köre: 

A hosszan tartó, hagyományos módszerekkel nem uralható, különböző eredetű fájdalomtól  szenvedő betegek tartós fájdalomcsillapítása. Szükség esetén a diagnózis felállítása vagy  pontosítása, a fájdalom testi és lelki összetevőinek feltérképezése. A fájdalmi állapot komplex  kezelése- ahol lehetséges, a fájdalom okának megszüntetésével, de minden esetben törekvés a 

fájdalom tartós csillapítására. 

Kezelt betegcsoportok: degeneratív (kopásos) gerinc- és ízületi megbetegedések, különböző  eredetű izomfájdalmak, különböző eredetű neuralgiák – idegfájdalmak (trigeminus, övsömör,  műtéti vagy egyéb hegek, stb.), daganatos megbetegedések okozta fájdalom, krónikus komplex  fájdalmi állapotok. 

Alkalmazott módszerek: gerincközeli és perifériás idegblokádok, izomblokádok, ízületi  blokádok, intravénás technikák, gerinc- és ízületi mobilizáció (kimozgatás), izomlazító  technikák, gyógyszeres kezelés beállítása, illetve a felsorolt módszerek kombinációja. A betegek kezelése döntően járóbeteg ellátás, illetve félnapos terápia formájában történik.