Gyógyszertár

HOSPITÁLIS PATIKA

A patika helye:

„B” épület, földszint

Főgyógyszerész: Dr. Tátrai Tibor

Nyitvatartás:

  • hétfőtől csütörtökig 8.00-17.00 óra között
  • pénteken 8.00-15-00 óra között

Elérhetősége:

  • 430-4800/1287-es mellék
  • hospitalispatika@sztmargit.hu

A Budapesti Szent Margit Kórház Központi Gyógyszertára a Kórház „A” épületében helyezkedik el. Legfontosabb feladataink közé tartozik a közvetlen járóbeteg ellátás (Hospitális Patika „B” épület földszint), valamint a Kórházunkban ápolt, vagy a járóbeteg rendeléseinken ellátott betegek gyógyszerekkel, infúziókkal, egyedileg elkészített magisztrális gyógyszerkészítményekkel, illetve speciális keverékinfúziókkal történő ellátása. Gyógyszertárunk végzi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszerkészítmények beszerzését is, beleértve a vonatkozó szakhatósági kapcsolattartást és az engedélyezési procedúra koordinálását egyaránt.

Képzett munkatársaink kiemelt szerepet játszanak bizonyos fekvőbeteg osztályokon az orvosi gyógyszerterápiás döntéstámogatásban, valamint a felelős és körültekintő antibiotikum politika (antibiotikum stewardship) kialakításában, fenntartásában.

Tevékenyen részt veszünk az intézményünkben zajló klinikai gyógyszervizsgálatok kivitelezésében, elősegítve ezzel, hogy betegeink gyógyításában egyre korszerűbb, hatékonyabb és kevesebb mellékhatással rendelkező gyógyszerek álljanak rendelkezésre.

Aktívan részt veszünk a gyógyszerészképzés graduális és posztgraduális részében is, szívesen fogadunk hallgatókat, valamint az asszisztencia oktatásában is közreműködünk.

Munkatársaink aktívan képviselik Kórházunk és hivatásunk érdekeit a Magyar Gyógyszerészi Kamarában és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságban is.

Osztályunkon 7 fő gyógyszerész, 8 fő gyógyszertári (szak)asszisztens, és 1 fő kisegítő munkatárs dolgozik.

Osztályunkon dolgozó gyógyszerészek:

dr. Tátrai Tibor főgyógyszerész

dr. Kucsera Katalin főgyógyszerészhelyettes

dr. Bocsi Hajnalka szakgyógyszerész

dr. Pintér Rita szakgyógyszerész

dr. Szabó Alexandra szakgyógyszerész

dr. Izsa Gergely szakgyógyszerész-jelölt

dr. Novák Károly szakgyógyszerész-jelölt