Gyakran Ismételt Kérdések

Ki lehet örökbefogadó?

Bárki. Magánszemélyek, cégek, alapítványok, csoportok is jelentkezhetnek.

Hogyan lehet jelentkezni a programban való részvételre?

A leendő örökbefogadók/támogatók jelentkezését telefonon és emailen is várjuk. Telefon: +3670 682 9322, +361 250 2170/1167 Email: sajto@sztmargit.hu

Pénzbeli hozzájárulás lehetséges?

Igen! Ebben az esetben, anyagi támogatást biztosít az örökbefogadó, ezzel hozzájárulva a kiválasztott helyiség komfortosabbá tételéhez.

Tárgyi felajánlás lehetséges?

Igen! Konkrét tárgyak felajánlásával, megvételével segítheti a kiválasztott helyiség komfortosabbá tételét.

Szolgáltatói felajánlás lehetséges?

Igen! Különböző szolgáltatások kivitelezésével (pl. felújítási munkák) aktívan, tevékenyen hozzájárulhat a helyiség komfortosabbá tételéhez.

Ki dönti el, hogy az örökbefogadás mely fajtáját válasszam?

Alapvetően az örökbe fogadó. Amennyiben konkrétan kiválasztott helyiséget szeretne támogatni, ez által örökbe fogadni, akkor segítségére leszünk a legoptimálisabb örökbefogadási fajta kiválasztásához.

Hogyan zajlik az örökbefogadás folyamata?

Elsőként egy írásos (email) jelentkezést kérünk a sajto@sztmargit.hu email címre, melyben kérjük a kívánt segítségnyújtás formáját felvázolni. Szükség esetén a helyiség(ek) személyes megtekintését és egyeztetést javasolunk. Ezt követően intézményünk jogi irodája előkészíti az Együttműködési Megállapodást, melyben rögzítésre kerül az Ön által tett felajánlás/örökbefogadás ténye, a konkrét segítségnyújtás, és a kórház vállalása. Ennek a dokumentumnak az aláírását követően kezdődhet meg a tényleges segítségnyújtás.

Kapok valamit cserébe a kórháztól? Mi a kórház vállalása?

A Szent Margit Kórház az örökbefogadók részére adományozási táblát készít, melyet a helyiség bejáratánál helyezünk el. Ezen kívül nyilvánosan is köszönetet mondunk, így reklámozva a nagylelkű felajánlást. A reklámozás felületei a helyi/kerületi sajtó, a kórház honlapja, közösségi oldala.

Meddig tart az örökbefogadás?

1 éves időtartamra kötjük az Együttműködési Megállapodást. Ezt követően ismételten egyeztetünk Támogató Partnerünkkel, hogy kívánja-e meghosszabbítani ismételt felajánlással az örökbefogadást.

Nem szeretnék örökbefogadóként nyilvánosságot. Elkerülhető?

Természetesen. Kizárólag az örökbefogadók jóváhagyásával és velük történő egyeztetést követően kerül nyilvánosságra az örökbefogadás.