Oltási akcióhét a Szent Margit Kórházban

A kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon, köztük a Szent Margit Kórházban is. Az oltóponton megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várjuk a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasoljuk akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Az oltási akcióhét ideje: 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között, reggel 7 és este 19 óra között.

Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

Az oltási akcióhét során  időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk az időpontfoglalást.

Időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra az akcióhét idején. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

Öt féle vakcina áll rendelkezésre

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

További részletek:

https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/a-kormany-oltasi-akciohetet-indit-a-korhazi-oltopontokon