Oktató Osztály címet nyert az Általános Belgyógyászat

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Kari tanácsának 2016. december 08-i ülésén a Szent Margit Kórház Általános Belgyógyászati Osztálya számára Oktató Osztály címet adományozott.  A Szabályzat értelmében a cím négy tanévre szól.

Az Általános Belgyógyászati Osztály Ph.D. dr. Juhász Márk osztályvezető főorvos vezetésével aktív belgyógyászati, diabetológiai és angiológiai ellátást végez, a kórház valamennyi osztályának belgyógyászati konzíliumot ad.

A most elnyert Oktató Osztály cím mellett korábban megkapták a Semmelweis Egyetem akkreditációját a rezidens képzésben való részvételre, így részt vesznek a medikus oktatásban és a diabetológiai szaknővér képzésben is.

Az osztály orvosai közül többen tagjai a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, a Magyar Belgyógyász Társaságnak, a Magyar Diabetes Társaságnak, a Magyar Kardiológus Társaságnak, a Kardiológiai Rehabilitációs Társaságnak, az Angiológiai Társaságnak, a Nephrológiai Társaságnak, az Atherosclerosis Társaságnak, a European Association for the Study of Diabetes-nek.

Az osztályról részletesebben az alábbi linkre kattintva olvashat:

ÁLTALÁNOS BELGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY