1032 Budapest, Bécsi út 132. B épület IV. emelet

Osztályvezető főorvos: Dr. Juhász Márk Ph.D. osztályvezető főorvos
Telefonszám: 250-2420, 250-2170
Főnővér: Földi Andrea
Ágyszám: 33

Információk az osztályról

Az osztály tevékenysége, beavatkozások

 

Aktív belgyógyászati, valamint diabetológiai ill. angiológiai ellátást végezünk. Nagy ellátási területünkről sokféle belgyógyászati beteget kezelünk, sz.sz. társosztályainkkal együttműködésben. Osztályunkra jellemző az aktív és a krónikus ill. rehabilitációs ágyakon való ellátás szoros integrációja.

A Szülészeti osztállyal együttműködve a terhesség során jelentkező szénhidrát anyagcsere zavarokkal küzdő várandós anyákat is látunk el.

Osztályunk belgyógyászati konzíliumot ad a kórház valamennyi osztályának.

Diabetológiai és angiológiai szakrendelés
A diabetológiai és angiológiai szakrendelésre időpontot egyeztetni telefonon tfőtől péntekig, 13.00-14.00 óraközött között lehetséges, a +361 250 2420/1294-es melléken.
Időpontot kérni e-mailben is lehet, az idopont.diabambul.sztmargit@gmail.com címre írva.
Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy ez az e-mail cím kizárólag időpont-egyeztetésre szolgál, ezen a lehetőségen keresztül semmilyen egyéb jellegű ügyintézésre, tanácsadásra nincs mód.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy osztályunkon 17.00-19.00 óra között van lehetőség a bent fekvő betegek látogatására. A látogatási idő szabályozására a megnövekedett betegforgalom és a betegeink biztonságos ellátása érdekében van szükség. Megértésüket köszönjük.

Az osztály orvosai

Orvos neve Munkakör Épület Mellék
Dr. Juhász Márk Ph.D. osztályvezető főorvos B 1274
Dr. Halászlaki Csaba Ph.D. osztályvezető-helyettes főorvos B 1194
Dr. Standi Katalin főorvos B 1293
Dr. Brezina Zsuzsanna szakorvos B 1194
Dr. Daróczi Tímea rezidens B 1293
Dr. Fazekas Ibolya szakorvos B 1194
Dr. Lenkefi Marcell szakorvos B 1215
Dr. Rév Katalin szakorvos-jelölt B 1133
Dr. Szabó Hajnalka szakorvos-jelölt B 1133
Dr. Tóth Zsuzsanna rezidens B 1133

Ellátási terület

Budapest 03.ker., Kisoroszi, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Visegrád

 

Oktatási, tudományos tevékenység

Az osztály orvosai közül többen tagjai a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, a Magyar Belgyógyász Társaságnak, a Magyar Diabetes Társaságnak, a Magyar Kardiológus Társaságnak, a Kardiológiai Rehabilitációs Társaságnak, az Angiológiai Társaságnak, a Nephrológiai Társaságnak, az Atherosclerosis Társaságnak, a European Association for the Study of Diabetes-nek.

Az Osztály megkapta a Semmelweis Egyetem akkreditációját a rezidens képzésben való részvételre. Részt vesz a medikus oktatásban és a diabetológiai szaknővér képzésben is.

Az osztályon 2008-ban rehabilitációs asszisztensek képzése történt.

VIP szobák

A mindenkori kapacitás függvényében mód van, térítés ellenében (jelenleg napi 12 000 Ft), egyágyas komfortos szobákban történő elhelyezésre is. Ezekből kettő áll rendelkezésre.

Az osztály története

Az általános belgyógyászat sok éve működik jelenlegi helyén. Diabetes és Angiológiai Ambulanciái is hosszú évek tapasztalatára tekintenek vissza. A fő profil – a belgyógyászat – nagyon sokféle beteg kezelését teszi szükségessé, amit az orvosi kar tagjainak többféle második szakvizsgája is támogat.

Betegfelvétel rendje

Az osztály hivatalos ellátási területéről, Óbudáról és egyes környező településekről az alapellátás beutalása alapján veszünk fel beteget – sz.e. a nap 24 órájában. Más intézményből ill. az ellátási területen kívülről előzetes megbeszélés, egyeztetés alapján veszünk fel betegeket.