MRI diagnosztikai többletkapacitást kapott a kórház

A jövőben a Szent Margit Kórházban is elérhetővé válnak az MRI vizsgálatok, melyhez szükséges volt a kérelmezett többletkapacitás befogadása. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján a pénteki napon közzétételre került a többletkapacitások befogadásának bírálata, mely az alábbi linken elérhető:

http://neak.gov.hu//data/cms1014576/TBB_kozlemeny_teljes.pdf

Napjainkra az MR diagnosztika az orvostudomány olyan speciális eszközévé vált, amely segíti az orvost a diagnózis felállításában és a terápia meghatározásában. Az MR vizsgálat jelenleg az egyik legkorszerűbb radiológiai eljárás. Az MR a mágneses rezonanciás képalkotás rövidítése. Ez az eljárás nem röntgen sugarat használ a képalkotáshoz, hanem a mágneses teret, ezáltal nem éri a beteget káros sugárzás. Az MR vizsgálat a szervezet folyadéktereinek mágneses térben történő megváltozott viselkedésén alapszik, testünk természetes mágneses tényezőit felhasználva, hatalmas külső mágnes segítségével. Mivel az emberi test mintegy kétharmada víz, így kiválóan alkalmazható diagnosztikájában az MR. Testünkben a betegségek eltérést okoznak a szövetek és sejtek víztartalmában, így válnak láthatóvá.

A kórház szakmai struktúrája alapján különösen az onkológiai betegségek diagnosztikájában nyújt nagy segítséget a hamarosan elérhetővé váló diagnosztikai módszer.

A Szent Margit Kórházban kialakításra kerülő MRI diagnosztikáról, a várható indulásról és a részletekről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.