Modern világítástechnikai eszközök az Ápolási Osztályon

Budapest, 2017. május 10. A Szent Margit Kórházban folytatódik a világítástechnikai korszerűsítés. A fejlesztéssorozat második állomásán az Ápolási Osztályon valamennyi fényforrás cseréje megvalósult. A felújítás a „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” program keretében mintegy 800 négyzetméteren, 10 betegszobában és ugyanennyi kiszolgáló helyiségben, az Entervill Kft. támogató segítségével valósulhatott meg.

 Az átadás alkalmával rendezett ünnepségen dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott a támogatásért és emlékeztette a jelenlévőket, hogy júniusban lesz az egy éves évfordulója a „Fogadj Örökbe” program elindulásának. Kiemelte, hogy a kampány során több kisebb adomány mellett, tucatnyi nagy értékű felajánlás is érkezett. Mindez visszaigazolta, hogy a kezdeményezés felkarolása helyes döntés volt, hiszen az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően a programhoz csatlakozókkal együtt többet érhetett el a kórház.  Az intézmény területén még két másik osztályon folytatódik a világításkorszerűsítés, emellett hamarosan egyéb infrastrukturális fejlesztések is elindulhatnak a „Fogadj örökbe egy helyiséget” kampány részeként.

Az Entervill Kft. második alkalommal támogatja saját fejlesztésű termékeivel a Kórházat. Adomány keretében a cég 600.000 Ft értékben járult hozzá a kivitelezési munkálatokhoz. A kiváló, természetes fényű, energia-takarékos, magas hatásfokú eszközöket és megújuló energiát felhasználó és átalakító berendezések gyártásával foglalkozó cég, tavaly az Általános Belgyógyászati Osztályon végzett hasonló korszerűsítést.

Hanti Tamás a cég ügyvezetője az átadás alkalmával büszkén tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a szabadalmilag is elismert elektronikáikat 2009-ben a Genfi Nemzetközi Találmányi Kiállítás zsűrije aranyéremmel díjazta.

A hidegkatódos indítású elektronikus fényforrás újszerűsége abban rejlik, hogy jelentősen alacsonyabb energiafogyasztású, a fénycső hosszabb élettartalmú és nagyobb fényerőt biztosít.

Az innovatív megoldásnak köszönhetően a hagyományos fénycsövek 50 Hz-es vibrálásának kiiktatásával és a teljes spektrumú www.entervill.hu fénycsövek használatával az osztályon olyan fényhatás uralkodik, mintha a szabad ég alatt, természetes megvilágításban lennénk, és ez a legújabb kutatások szerint kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre.

Az osztályon dolgozók és a betegek számára egyaránt kiemelten fontos az egészséges környezet, a „természetes fény” biztosítása ezen az osztályon, hiszen az ápoló személyzet 48 ágyon 24 órában folyamatosan végez szakápolási feladatokat, az önmagát ellátni kevéssé, vagy nem tudó, valamint a családi gondozást átmenetileg nélkülözők számára.                      Az osztályon végzett hosszú távú ápolás célja az idősek életminőségének szinten tartása, javítása.