Kórházi felújítást támogatott a Praktiker

Közös összefogásban 3000 négyzetméternyi falfelület újulhat meg a Szent Margit Kórházban

Budapest, 2017. április 12. A „Fogadj örökbe egy helyiséget” program keretében a Praktiker Kft. 3000 négyzetméter falfelületre elegendő beltéri falfestéket adományozott a Szent Margit Kórháznak.

Burka Szilvia és dr. Badacsonyi Szabolcs

A nagy értékű adományt az ismert barkácsáruház Mester utcai áruházában dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató ünnepélyes keretek között vette át Burka Szilvia marketingvezetőtől, aki hangsúlyozta: „a Praktiker az elmúlt 19 évben több tízmillió forint értékben adományozott minőségi alapanyagokat a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos intézménynek és rászoruló családnak országszerte. Folytatta: célunk, hogy a családokat és közösségeket rendezett, szép és tiszta környezet vegye körül. E gondolat jegyében szeretnénk hozzájárulni a Szent Margit Kórház komfortosításához is”.

A Kórház főigazgatója megköszönte a közel egymillió forint értékű adományt és örömét fejezte ki, hogy az ajándékba kapott beltéri falfestékekkel további felújítások és komfortosítások kezdődhetnek az Intézményben. A festékeket a Krónikus Belgyógyászati Osztály régóta tervezett női és férfi részlegének kifestésére használják fel, ahol 70 ágyon hosszú ápolási idejű, krónikus betegellátás történik.

Az osztály az Intézmény három épületegyütteséből a legrégebben épült „C” épületben található, ahol eddig önerőből csak kisebb fejlesztések valósultak meg. A mostani adományból egy teljes emeleti rész férfi és női szárnya megújul, ami jelentős lépésnek számít a Kórház életében. Az Intézmény helyiségeinek felújítása, hozzájárul a kórházban töltött idő szebbé tételéhez.

dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató személyesen köszönte meg a nagy értékű festékadományt

Főigazgató úr megköszönte a festékadományt és utalt az egy évvel ezelőtt kezdődő „Fogadj örökbe” kezdeményezésre.  A Kórház vezetésének kiemelt célja a betegelégedettség növelése. Ennek elérését pedig – a folyamatos, magas szakmai szinten való gyógyítás és ápolás mellett – a megfelelő környezet kialakításában látja. A kampány együttműködést kínál a vállalkozói, magán és üzlet szféra képviselőinek arra, hogy örökbe fogadjanak egy-egy helyiséget és a betegellátás érdekeit figyelembe véve – fejleszthessék, felújíthassák, berendezhessék azt.

Az Intézmény vezetője kiemelte: „soha nem látott együttműködés vette kezdetét, elképzelésünk beigazolódott, hogy az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően együtt többet érhetünk el.”

Az ünnepélyes esemény az adománylevél átadásával zárult, majd a festékeket a Szent Margit Kórház telephelyére szállították.

a képeket Benkő Vivien Cher készítette