Modern futópadot adományozott az örökbefogadó

Budapest, 2017. június 01. A Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály a következő állomása a „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” kezdeményezésnek. A Gelbert Eco Print Kft. korszerű fitneszgépet, egy futópadot adományozott, ezzel is hozzájárulva a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon kezelt betegek korszerűbb ellátásához.

dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató, dr. Plavecz Julianna osztályvezető főorvos és Gellér Róbert ügyvezető

A családias hangulatú átadási ünnepségen dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy sorban a tizenharmadik örökbefogadás a mai, és örvendetes, hogy egy újabb osztály talált támogatóra. Az egy évvel ezelőtt elindított kezdeményezés jó híre nagyon hamar elterjedt, folyamatos az érdeklődés a támogatási lehetőségekről. Főigazgató Úr beszédében kiemelte: bízik abban, hogy az Intézmény önerőből kivitelezett beruházásai és fejlesztései mellett a Támogató Partnerek segítségével megvalósuló eszközbeszerzések, felújítások a betegelégedettség növelését, a Szent Margit Kórház és összességében az egészségügyi ellátás ágazati szinten történő kedvező megítélését is segítik.

Gellér Róbert és dr. Plavecz Julianna

Gellér Róbert, a Gelbert Eco Print Kft. ügyvezetője adta át a fitneszgépet dr. Plavecz Julianna osztályvezető főorvosnak. Ügyvezető úr hangsúlyozta a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Helyi vállalkozóként fontosnak érezte, hogy segítséget nyújtson a gyógyuló betegeknek. A Gelbert Eco Print Kft. ma már Óbuda egyik legjelentősebb kapacitású nyomdája, és mint ilyen fontosnak érzi, hogy minél nagyobb figyelmet fordítson a szűkebb környezetében, Óbudán élő emberekre. A cég vezetése ezért döntött úgy, hogy csatlakoznak a meghirdetett programhoz. A Kft. kiváló minőségű nyomatok előállításával, mind ofszet, mind digitális technikával plakátok, könyvek, magazinok és egyéb reklámanyagok kivitelezésével foglalkozik.

Dr. Plavecz Julianna osztályvezető főorvos köszönetet mondott az adományozásért, és bemutatta azt a terápiás szakmai munkát, mellyel segítik a hozzájuk érkező betegek mielőbbi gyógyulását. A Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon 35 ágyon végeznek komplex rehabilitációs kezelést. Tevékenységük  kiterjed a stroke-on átesettek, a krónikus neurológiai betegséggel élők, a baleseti sérüléses állapotok, a perifériás érbetegségek, illetve a degeneratív, ízületi és gerincbetegségek komplex rehabilitációs kezelésére.  A foglalkoztatóban lehetőség nyílik művészetterápiás tevékenységekre is, az „alkotásokból” rendszeresen kis kiállításokat szerveznek a betegtársak és a hozzátartozók részére. A foglalkoztatóban kialakított kis konyha-sarok és a szintén itt kialakított mini-fürdőszoba ad lehetőséget az önellátás gyakorlására. Ehhez a komplex terápiás sorozathoz tudják csatlakoztatni az adományozott futópadot, mely a korszerűbb betegellátást és a szakmai team munkát segíti.  A futópad, mind a járástanításban, mind pedig az egyensúlyfejlesztésben  komoly segítséget nyújt. A gép állítható funkciójának köszönhetően alkalmas a kondíció javításhoz is, de nagy segítséget jelent a járáskép megfelelő visszaállításához és a lépéshossz beállításához is. A futópad segítségével a rehabilitációs munkában olyan új szegmens nyílt meg az osztály számára, ami jelentősen könnyítheti a gyógytornászok munkáját.