Harmadik örökbefogadót köszöntött az Általános Belgyógyászati Osztály

2017. június 08. Az Általános Belgyógyászati Osztály folyamatosan megújul és szépül a „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” kezdeményezés keretében, melyhez legutóbb dr. Halászlaki Csaba PhD. osztályvezető-helyettes főorvos is csatlakozott. Százezer forint adományból újjáalakult az osztály folyosója.

dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató és dr. Halászlaki Csaba Ph.D. ov. főorvos helyettes

Örvendetes, hogy nemcsak a vállalatok képviselői, magánvállalkozók és civilek tartják fontosnak a Kórház javára történő adományozást, de a dolgozók is elszántak a munkahelyük komfortosításában. Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató az átadási ünnepségen emlékeztette a jelenlévőket, hogy a kampány keretében rövid időn belül a harmadik felajánlást fogadja az Általános Belgyógyászati Osztály. A szervezeti egység főnővérének köszönhetően új ambulancia helyiséget adtak át, és egy vállalkozó jóvoltából modern világítástechnikai fejlesztés valósult meg. Főigazgató úr köszöntőjében méltatta az osztály eredményeit, mely mind betegforgalom tekintetében, mind pedig megjelenésében szépen fejlődik.

A felújítás során védő korlát került a falakra, valamennyi kórterem ajtófélfáját lefestették. Otthonos és esztétikus környezetet biztosítanak a virágok, az új tapéta bordűrök és a falon elhelyezett festmények.   A betegek tájékoztatására elkészült az Általános Belgyógyászati Osztály nevét jelző tábla is, valamint a bejárati ajtó is teljesen megújult.  Dr. Halászlaki Csaba PhD. osztályvezető-helyettes főorvos a Magyar Diabetológiai Társaság és  a Pfizer Gyógyszergyár közösen meghirdetett esettanulmány készítésére kiírt pályázatának különdíját nyerte el. Köszöntőjében elmondta, fontosnak tartja osztálya támogatását, 15 éve dolgozik ezen a részlegen és szívügyének érezte az adományozást.

Az elmúlt egy évben folyamatosan jelentkeztek felajánlók a „Fogadj örökbe” kampány keretében, a mai esemény sorban a tizennegyedik átadási ünnepség volt.