Mikulás napján ajándék a Kórháznak

Budapest, 2017. december 06. A Szent Margit Kórháznak szórakoztató elektronikai készülékeket adományozott Mikulás napon a Duna Autó Zrt.

dr. Plavecz Julianna osztályvezető főorvos és Gáspár Laci, a Duna Autó Zrt. jótékonysági nagykövete

A „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” program egy újabb állomásán Ormos Péter a Duna Autó Zrt. igazgatója és Gáspár Laci előadóművész, a Zrt. jótékonysági nagykövete örömmel adta át a DVD lejátszókat, filmeket és  két  televízió készüléket dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatónak,  dr. Plavecz Júlia főorvosnak a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály vezetőjének, valamint Nehéz Erzsébetnek, az Ápolási Osztály vezető főnővérének.

Ormos Péter igazgató elmondta: Társaságuk számára mindig is kiemelten fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás. Több szociális intézményt, szervezetet támogatnak a III. kerületben és nagy örömmel támogatják –immár második alkalommal- a Szent Margit Kórházat.  Kiemelte, hogy Karácsony közeledtével nagyobb figyelmet kell fordítani beteg embertársaink segítésére, a Kórházban pedig jó hasznát veszik a rehabilitációra szoruló betegek a most átadott szórakoztató elektronikai eszközöknek. Kitért arra is, hogy 2018 tavaszán folytatják az adományozást, az Intézményt további festési munkálatokkal szeretnék segíteni.

dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató

Az átadás alkalmából rendezett ünnepségen dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott az adományokért a Duna Autó Zrt. vezetőinek és örömét fejezte ki, hogy e partneri együttműködés a jövőben is folytatódik.

A rendezvényen jelen volt Puskás Péter, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának alpolgármestere, aki kiemelte milyen példaértékű, hogy egy profitorientált társaság önzetlen adományozásával hozzájárul a kerületi betegellátás körülményeinek javulásához.

Dr. Plavecz Julianna osztályvezető főorvos bemutatta az osztályon zajló gyógyító munkafolyamatot és megköszönte az adományt. Hangsúlyozta, hogy a vegyes profilú rehabilitációs osztályra legnagyobb számban stroke betegség után kerülnek betegek, de számos csípőtáji törött, illetve különböző okból protézissel ellátott betegeket is kezelnek.

Az osztályon általában 3-4 hétig zajlanak a rehabilitációs kezelések, de nem ritka a több hónapos kezelés sem, így a hosszú kezelési idő miatt van nagy jelentősége ezeknek az adományoknak.

A Duna Autó Zrt. vezetése adományukkal az idén már második alkalommal csatlakozott e népszerű kezdeményezéshez, így kétszeres örökbefogadóink lettek, hiszen idén tavasszal a Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályát, valamint a Krónikus Belgyógyászati Osztályt támogatták.