Hangulatos festmények díszítik a Krónikus Belgyógyászati Osztályt

Budapest, 2017. december 01. Festmény lenyomatok díszítik a Krónikus Belgyógyászati Osztály folyosóját, melyeket a Sri Chinmoy Alapítvány nonprofit szervezet adományozott a krónikus betegellátást végző részleg számára.

dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató

Az ünnepélyes átadáson dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott az Alapítványnak az adományozott festményekért. Szeidemann János az adományt biztosító Alapítvány elnöke hangsúlyozta,  hogy  a festményekkel  szeretnének hozzájárulni a Krónikus Belgyógyászati Osztály barátságosabbá, hangulatosabbá tételéhez. Reményét fejezte ki, hogy e pozitív kisugárzású képek elviselhetőbbé teszik az intézmény betegei, hozzátartozóik és az ott dolgozók részére egyaránt a betegellátásból adódó megterhelő helyzeteket. Dr. Majercsik Eszter az osztály vezető főorvosa szintén megköszönte az adományozott 15 darab festményt, melyek a  betegek és a dolgozók részére is egyaránt harmóniát és békét sugároznak. Főorvosnő elmondta, hogy a színes festmények hangulatvilága sokat segít az osztályon hosszú időt töltő betegek ápolásában, gondozásában.

Sri Chinmoy (1931-2007)

Az Alapítvány már több alkalommal is támogatott kórházakat és egészségügyi létesítményeket. Legfőbb tevékenységi körükbe tartozik a különböző kulturális események, koncertek, kiállítások, sportesemények szervezése.  Ma Sri Chinmoynak, mint spirituális vezetőnek a világ közel 70 országában vannak tanítványai, akik meditációs központokat hoztak létre és hirdetik életvitelét. Sri Chinmoy élete a korlátlan alkotókészség kifejeződése volt. Széleskörű teljesítményei átszövik a zene, a költészet, a festészet, az irodalom és a sport területét. Eredményei e területek mindegyikén megdöbbentőek és messze hatóak.