A GoPink kampány részeként pénzadományt kapott a Sebészeti Osztály

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amikor világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét a betegségre, a mammográfiás szűrés és a megelőzés fontosságára! Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen van. Intézményünk ebben a hónapban betegtájékoztató anyagokat készít a szűrésről, a megelőzésről és magáról a betegségről. Ezzel is szeretnénk nyitni a lakosság felé, mert szükségét látjuk annak, hogy az emberek megfelelő információt kapjanak egy adott betegségről, annak esetleges következményeiről. Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák az élete valamely szakaszában, ezzel párhuzamosan családjukat, környezetüket is.

 

A Bio-Fungi Kft. harmadik alkalommal támogatta GoPink! kampányának köszönhetően a Szent Margit Kórházat, amely a nőkről – nőkért szól és a szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.

 

 

A 2020. évi egy hónapos GoPink! mellrák ellenes kampány keretében a különleges csomagolású termékek eladásából származó bevételt a Szent Margit Kórház Sebészeti Osztálya kapta. Az 5.659.035 Ft összeget az osztály korszerű, modern orvosi műszerek vásárlására fordította, amely az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszköz és az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növeli.

A korábbi években a rózsaszín tálcás kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége, ahol a betegellátás során, színvonalasabb elhelyezést és körülményeket biztosíthatnak a betegek számára. Az osztályon havonta, mintegy 300 beteg ellátása történik. Az új kezelőszékek optimális testpozíció felvételét teszik lehetővé a több funkciós beállítási lehetőségnek köszönhetően. A korszerű, dönthető, gurulós fotelágyak arra is alkalmasak, hogy a kemoterápiás kezelés alatt előforduló rosszullét esetén a beteget mozgatás nélkül, lefektetve azonnal a megfelelő osztályra vigyék életmentő, vagy egyéb más beavatkozás elvégzése céljából.

A 2021. évi GoPink! kampány az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt támogatja a mellrák elleni küzdelemben.

A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a rákellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.