CTG készüléket kapott a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály

Az óbudai BiotechUSA jóvoltából egy modern magzati monitor került átadásra augusztus hónapban a Szent Margit Kórház Szülészeti – Nőgyógyászati Osztálya részére.

“Fontos számunkra, hogy jó szomszédok legyünk, és azokat a közösségeket is segítsük, amelyek otthont adnak irodánknak. Társadalmi felelősségvállalási programunk másik alappillére, hogy kizárólagos magyar tulajdonban lévő cégként igyekszünk minél nagyobb hangsúlyt fektetni a hazai egészségügyi intézmények és dolgozók támogatására. Vállalatunk csaknem két évtizede óbudai székhelyű, ezért nem volt kérdés, hogy kiemelt partnerként szeretnénk együttműködni a Szent Margit Kórházzal. Nagyon örülünk, hogy az általunk vásárolt CTG-gép segítségével a korábbinál is hatékonyabbá tehetjük a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály hiánypótló munkáját és hozzájárulhatunk a magzatok szívműködésének, méhen belüli állapotának vizsgálatához” – mondta Lévai Bálint a cég ügyvezető igazgatója az adomány kapcsán.

Az átadott CTG-gép kapcsán dr. Tűzkő Nándor, a Szent Margit Kórház – Szülészet-Nőgyógyászat Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a Szent Margit Kórház Nőgyógyászati – Szülészeti Osztályán évente 10.000-nél is több CTG vizsgálatra kerül sor. Az adományba kapott készülék a magzati szívhangok és az anyai méhösszehúzódások vizsgálatát és a mért paraméterek rögzítését teszi lehetővé, amely a terhesség utolsó harmadában (3. trimeszterében) fontos információt nyújt a szülésznőgyógyász kezelőorvos számára a magzat méhen belüli állapotáról. A méhösszehúzódások vizsgálatával, akár a szülés várható idejére is lehet következtetni. A rendszeres CTG vizsgálat segítséget nyújt a magzatok szívműködésének és méhen belüli állapotának vizsgálatához, a magzati veszélyállapotok korai felismerésére, a méhen belüli károsodások megelőzésére, időben történő kiszűrésére a magzat életének védelmében.

A főorvos úr megköszönte az óbudai székhelyű BioTechUSA csapatának, hogy támogatásukkal segítik az osztályon dolgozók munkáját.