Változik a látogatási rend 2023. február 1-től!

A Szent Margit Kórházban 2023. február 1-től a COVID-19 betegellátó részleg („C” jelű épület földszint) megszűnik.

A COVID-19 fertőzött betegek ellátása a továbbiakban a területileg és szakmailag illetékes osztályokon kerülnek elkülönítésre a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett.

Ezzel egy időben 2023. február 1-től az alábbiak szerint változik Intézményünkben a látogatási rend:                                                       

Az országos tisztifőorvos 63102-1/2022/EÜIG számú „Ajánlás a fekvőbeteg intézmények részére a látogatás szabályainak meghatározására” alapján a látogatással kapcsolatosan az alábbi szabályok érvényesek:

  1. Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként a javasolt maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. A látogató a látogatási időben részt vehet a beteget érintő általános gondozási tevékenységekben, de szakápolási tevékenységet nem végezhet ((pl. borotválás, hajmosás, fürdetés, a beteg étkeztetésében való segítség, a látogatóval történő séta, stb.)
  2. A portaszolgálatnál rendelkezésre álló, Kórházunkban bent fekvő betegek listáján a biztonsági őrök rögzítik a látogató érkezését, a maximált látogatói fő fölött nem engednek fel több személyt.
  3. Felhívjuk a figyelmet, hogy 10 év alatti gyermekek Kórház területére történő látogatási céllal történő érkezését nem javasoljuk!
  4. Az izolációs/járványügyi megfigyelés alá vont kórtermek ápoltjai az Eütv. 11. § (3-6) bekezdésében a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével — nem látogathatók. A törvényben szabályozott esetekben a korábbiakban meghatározott módon, a „Rendkívüli látogatási kérelem” formanyomtatványon kérvényezhető a látogatás a Főigazgatóságon (e-mail: foigazgato@sztmargit.hu).
  5. Az izolációs/járványügyi megfigyelés alá vont kórtermekben fekvő ápoltak részére a 8. pontban rögzített látogatási időben van lehetőség az osztályon a névvel, valamint az átadáshoz szükséges egyedi információkkal ellátott csomag beadására.
  6. Ha a látogatható beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint a szabadban történjen a látogatás.
  7. A látogatóknak a fekvőbeteg ellátó osztályra történő belépéskor maszkot kell viselniük az alábbi kivételekkel:                                                                                                a hatodik életévet be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek nem kötelesek maszkot viselni.
  8. A látogatásra hétköznap délután 15:00-18:00 óra között, hétvégén és ünnepnapon ezen időpont mellett délelőtt 10:00-12:00 óra között is van lehetőség. Fentiektől kivételt képez a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, ahol minden nap 16.00–17.00 óra között biztosított a látogatás. Az előírt idő letelte után a látogatók kötelesek a Kórház területét elhagyni!

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!