Új részleggel bővült a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztálya

A Szent Margit Kórház kiemelt feladatának tekinti, hogy minden lehetséges eszközzel segítse betegeink gyógyulását. Különösen igaz ez a daganatos betegségben szenvedő betegeinkre és családtagjaikra. A kórház Onkológiai Osztálya mellett nemrég elindult Onkopszichológiai tanácsadás is ezt tekinti elsődleges feladatának.

213896

Kórházunkban onkopszichológiai tanácsadásra van lehetőség, mely a gyógyszeres kezeléssel szövetségben áll pácienseink szolgálatában. Napjainkban min inkább tért hódított az a nézet, hogy a test és a lélek integrált rendszer; e nézet szerint a testi beavatkozás továbbra is szerves és nélkülözhetetlen része egy olyan komoly betegség elleni harcnak, mint a daganat. Viszont a gyógyulásba vetett és a kezelést támogató hit nélkül, melyben a betegeknek és orvosaiknak egyaránt osztoznia kell – a testi beavatkozás elégtelen lehet. Nagyobb a valószínűsége a gyógyulásnak akkor, ha az egész embert mozgósítjuk az egészsége érdekében. A beteg és az orvos a gyógyulást szem előtt tartva nem csak azt veszi figyelembe, mi megy végbe a beteg testében, hanem ugyanolyan fontosságot tulajdonít mindannak, ami a beteg életében, lelkében történik.

Arról, hogy hogyan lehet túljutni a kezdeti nehézségeken, a családtagok miként tudják segíteni hozzátartozóikat a daganat elleni küzdelemben, bővebben honlapunk Onkopszichológia oldalán olvashatnak. Nem csak bemutatkozást, hanem útmutatót is találnak az oldalon. A szorongás, a depresszió leküzdéséről is olvashatnak rövid ismertetőt itt, illetve olyan tanácsokat próbálunk nyújtani, amelyek segítik a tumoros betegek túlélését.