Új műszert kapott a Fejlődésneurológiai Osztály

Tíz kórház és három mentőállomás, köztük a Szent Margit Kórház is részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékű támogatásában.

K&H gyógyvarázs 12. díjátadóján kilenc megye 13 nyertes intézményének, 23 000 beteg gyerek gyógyulását segítő orvosi eszközöket, összesen 20 millió forint értékben adományozott a Bank. Az ünnepélyes átadásra a Szent László Kórház, Díszteremében 2015. július 14.-én került sor. A Szent Margit Kórház részéről az adományt Prof. Dr. Berényi Marianne, a Fejlődésneurológiai Osztály osztályvezető főorvosa és Farkas Anna, a kórház megbízott gazdasági igazgatója vette át.

212457
A Szent Margit Kórházban működő Fejlődésneurológia az egyetlen olyan osztály  az országban, mely   idegrendszeri sérülés gyanúja miatt újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők kivizsgálásával és terápiájával foglalkozik. Az oxigén hiányos, vérzéses agyi károsodások esetén gyakori tünet a hallásmagatartás és a hallási figyelem zavara. Amennyiben ez az eltérés nem kerül időben felismerésre és nem követi azonnali beavatkozás az érintett csecsemők, kisdedek beszédfejlődése is zavart szenved. Ezzel szemben, ha időben észlelik a halláskárosodást, akkor hallókészülékkel való ellátással a gyermek nagyothallása illetve beszédfejlődési zavara kiküszöbölhető.  A kivizsgálási protokoll szerves része a hang agytörzsi kiváltott potenciál vizsgálat.Az értékelést segíti az otoakusztikus emisszió vizsgálata, amelyhez a készüléket most a K&H-nak köszönhetően beszerezheti az osztály. A Fejlődésneurológiai osztály országos ellátási kötelezettséggel rendelkezik, így  Magyarország  egész területéről fogadja az újszülötteket, a koraszülötteket, fiatal csecsemőket  egy éves korig.
Idén 315-re nőtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a  gyermekek hatékony gyógyításának elősegítéséhez. Budapesten az elmúlt 11 év alatt 52 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H gyógyvarázs, összesen 170,8 millió forint értékben. „A K&H Csoport 11 éve elkötelezetten támogatja a gyermekegészségügyet, hogy korszerű eszközök révén járuljunk hozzá a jelen és a jövő társadalmának teljesebb élethez” – mondta az átadáson Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

212458 212459

212460

212461

212462 212463