Új örökbefogadó a Krónikus Belgyógyászati Osztályon

 

Budapest, 2016. október 07.       Újabb jelképes családtaggal bővült a Szent kronikus_belgyogyaszat_orokbefogadasMargit Kórház. A nyár elején meghirdetett „Fogadj örökbe egy helyiséget” kampány részeként most a Gallaidesign Kft. döntött úgy, hogy ebben a formában támogatja az intézményt és örökbe fogadta a Krónikus Belgyógyászati Osztály Társalgó helyiségét.

Dr. Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója elmondta: folyamatosan érkeznek a felajánlások, egyre messzebbre jut a híre a kezdeményezésnek. Hangsúlyozta: köszönettel vesznek minden segítséget, minden dr-badacsonyi-szabolcstámogatási formának megtalálják a helyét és szerepét a kampány részeként.

A Gallaidesign Kft. 2004 óta foglalkozik grafikai tervezéssel Óbudán. A kezdeményezésről az Óbuda Újságból értesült, és gondolkodás nélkül a támogatás mellett döntött.       Gallai gallai-mateMáté cégvezető kiemelte, hogy a Szent Margit Kórház kezdeményezése nagyon jó lehetőség a kórház támogatására.

Ph.D. Dr. Majercsik Eszter, a Krónikus Belgyógyászati Osztály vezető főorvosa köszönetet mondott a kórház vezetésének és az örökbefogadónak egyaránt. Köszöntőjében a Társalgó helyiség szerepéről is mesélt: az osztály több funkciót betöltő nappalija és ebédlője fontos helyszín az idős betegek itt tartózkodása során. Közösségi térként épp úgy lehetőséget kínál TV nézésre, beszélgetésekre, mint társasjátékok, egyéni és közösségi szabadidős tevékenységek végzésére. A belső teremrész délelőttönként a gyógytornász vezetésével a csoporttorna helyszíne is. Rendszeres a szociális szervezők által irányított kézműves foglalkozás, képek rajzolása, festése, ügyességi játékokban való részvétel. Itt kap helyet szervezetten a vallási és lelki élet is, heti egy alkalommal.fogadjorokbe_tarsalgo_gallai

A mostani örökbefogadás a helyiség bútorzatának lecserélését jelenti. Új sarok ülőgarnitúrát, TV állványt és polcrendszert kap a társalgó, mely modernebb és egyben barátságosabb környezetet teremt az itt ápolt betegeknek és dolgozóknak egyaránt.

 

dr-majercsik-eszter-es-dr-pali-sandor orokbefogadas_kronikus_belgy