November, a prosztatarák elleni küzdelem hónapja

Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. E tevékenységükkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal.

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön a férfiaknak, ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.

“Tegyünk együtt a férfiak egészségéért!” szűrővizsgálat lesz a prosztatarák ellen a Budapesti Szent Margit Kórházban az alábbiak szerint:
Ideje: 2023.11.16. csütörtök, 8.00 – 16.00 óra között
Helye: Budapesti Szent Margit Kórház, “B” épület, I. emelet, Urológiai ambulancia
A programon való részvétel és a regisztráció feltételei:
– az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött,
– írásban az alábbi adatok megadásával: 
(név, elérhetőség és életkor – a szűrés időpontjának egyeztetése céljából) a következő e-mail címen keresztül: szures@sztmargit.hu
– a regisztráció ideje: 2023.11.02. – 11.12.,
– a szűrésre 45-75 éves férfiakat várunk, akiknél még nem diagnosztizálták a betegséget, de a szülők prosztata-, vagy mellrákja miatt érintettek lehetnek,
– minden regisztrált személy részére írásban küldjük meg a szűrés pontos idejét, beosztását, melyet kérünk majd betartani legyenek szívesek.
A kórház területén a maszk viselése kötelező! 
Megértésüket köszönjük!