Tájékoztatás az oltásra érkezők részére

Tisztelt Pácienseink!

A védőoltás beadása a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által meghatározott oltási terv alapján történik, ettől eltérni semmilyen esetben nem tudunk, ezért kérjük a lakossági jelentkezések esetében szíves türelmüket az NNK ez irányú tájékoztatásáig. Addig is előzetesen tudnak regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Az oltási program folyamatos intézményünkben, ezért tekintettel arra, hogy nagy számban érkeznek az oltandók, kérjük Önöket, hogy tartsák be az alábbi szabályokat:

Kérjük, hogy a háziorvos által megadott vagy az sms-ben megjelölt időpontra érkezzenek, mert sajnos attól eltérni nem tudunk. Abban az esetben, ha nem kapott időpontot, vagy sokkal előbb érkezett, nem tudjuk beengedni a kórház épületébe, csak a kórház épületén kívül lehet tartózkodni.

Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, az idős betegekkel egy kísérő érkezzen az oltásra, hogy a tömeges jelenlétet el tudjuk kerülni! A várakozás ideje alatt próbálják meg a legalább 1,5 méteres távolságot tartani!

Kérjük, hogy oltásra érkezőt csak a legszükségesebb esetben kísérje más személy. A kísérő személy a kórház épületén kívül várakozhat.

A koronavírus elleni oltásra érkezőknek a Szent Margit Kórház „B” épületében (főbejárat) található Betegfelvételi Irodában kell bejelentkezni, majd a regisztrációt követően tudnak a kijelölt Oltópontra tovább menni.

Kérjük az oltásra érkezőket, hogy a háziorvos által kiállított hozzájárulási nyilatkozatot és a TAJ kártyát hozzák magukkal!

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Kormányrendeletben foglaltak szerint az egészségügy intézmény területén mindenki köteles orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni! Felhívjuk az oltásra érkezők figyelmét, hogy a Kórház egész területén orvosi vagy textil maszk használata kötelező a fentiekben leírt módon; sál vagy kendő használata nem megengedett.

A kilégző szeleppel ellátott FFP2, illetve FFP3 respirátor a vírust ürítő személy (aki akár tünetmentes is lehet) általi használata kifejezetten veszélyes a környezetére, mivel a kilégzőszelepes respirátor kifelé nyomja a használt levegőt, ezért ennek használata a Kórház területén tilos!

Köszönjük, hogy a fenti szabályok betartásával a betegellátás biztonságos működéséhez hozzájárul és munkánkat segíti!

Nyilatkozatok és tájékoztató tartalmak:

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz

Védőoltás kisokos

Kérdés – Válasz a Pfizer-Biotech vakcináról

Tájékoztató a Sputnik V vakcinával oltottak számára

Tájékoztató a Sinopharm vakcinával oltottak számára

Tájékoztató az AstraZeneca vakcinával kapcsolatosan

Lakossági tájékoztató a Covid-19 elleni vakcináról

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

(a kép illusztráció)