Szakmai beszámoló az Adhat vonal (13600/75 ) 2014. évi (10-12. hó) támogatásának felhasználásáról

Az Adhat vonalhoz beérkezett hívásokból összesen 83.987 Ft támogatáshoz jutott a Pilishegyi János Alapítvány2014-ben. Ebből az első hónap volt a legerősebb, hiszen akkor kezdődött a kampány.

A támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj összesen: 19.050 Ft, havi bontásban 6.050 Ft.

Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret az alábbiakban részletezett módon:

–      plakátkészítés, ragasztás:  7440 db. (JCDecaut Hungary Zrt), értéke: 223.762,-Ft,

–      egyéb szolgáltatás (SME Services Group Kft) értéke:49.280,-Ft

Összesen: 292.092,- Ft

A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg nem volt.

Adományban részesítettek száma nem mérhető.

Elszámolt támogatási időszak: 2014. októbertől december 31-ig.

A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása:

Az ADHAT Vonalon keresztül összegyűjtött adományokat műtő felújítási programunk további kiszélesítésére kívántuk fordítani. Ezzel indítottuk és erősítettük azt a kampányt, amely a központi műtő felújításához vezet. Ennek első lépése az úgynevezett laparoszkópos torony megvásárlása. A laparoszkópos technika használatával egy beteg 2-3 nappal hamarabb térhet haza egy műtét után. Minden kétezer forint befolyt adomány egy betegéjszakát jelent. A legtöbbünk tart valami miatt a műtéti beavatkozásoktól – az altatástól, a komplikációktól vagy az operációt követő lassú gyógyulási folyamattól. Komoly stresszfaktor lehet a kórházi tartózkodás is. Napjaink sebészeti technikájában óriási vívmánynak számít a laparoszkópos eljárás, melynek lényege, hogy az operáló orvos apró bemetszéseken keresztül, speciális eszközökkel végezheti el a műtétet a hasi vagy mellkasi szerveken. A laparoszkópia a legtöbb esetben fájdalommentes beavatkozást tesz lehetővé.

Az eljárás egyik előnye, hogy könnyen és hagyományos műtéti beavatkozás nélkül is egyértelműen felismerhetővé válnak az elváltozások. Alkalmazásával a gyógyulási folyamat lerövidíthető és a műtét kockázata is jelentősen csökken.

Naponta 8 ilyen műtétet tudunk elvégezni, így az új berendezéssel több ezer páciens felépülését gyorsíthatjuk meg évente.

207528