Örökbefogadónk – a CECED

ÖRÖKBEFOGADÁS: ENERGIATAKARÉKOS HŰTŐSZEKRÉNYEK A SZENT MARGIT KÓRHÁZNAK

A CECED Magyarország Elektronikaikészülék-gyártó Érdekérvényesítő és –képviselő Egyesülés „örökbe fogadta” a Szent Margit Kórház Központi Laboratóriumának Hemosztaziológiai helyiségét, és energiahatékonyságuk javítása érdekében a dsc_2206Kórháznak adományozott 14 darab vadonatúj, energiatakarékos hűtőgépet.

A budai Szent Margit Kórház vezetése egy hónappal ezelőtt indította útjára a „Fogadj örökbe egy helyiséget!”elnevezésű kampányát. Az intézmény 256 aktív és 200 krónikus, rehabilitációs ággyal, 31 szakambulanciával és szakrendeléssel rendelkezik. Fontos szerepet tölt be – közel 200 ezer ember szakellátását biztosítva- Óbuda-Békásmegyer, Budapest, és a térség egészségügyi ellátásában. Dr. Badacsonyi Szabolcs a Szent Margit Kórház főigazgatója beszédében köszönetet mondott a CECED Magyarország Egyesülés vezetőinek az adomány hűtőszekrényekért. Mint, említette az Intézményben mind a 14 db dsc_2311-1berendezésnek már megvan a helye, különösen jó célt szolgál a Központi Laboratóriumban, ahol vérkészítmények, reagensek és egyéb szerek hűtésére, tárolására használják a mindennapokban. Utalt arra, hogy „- Az Intézmény az önerőből finanszírozott, saját fejlesztései és beruházásai mellett folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek hozzájárulhatnak az ellátás színvonalának javításához, a humánus környezet megteremtéséhez és ezáltal a betegelégedettség növeléséhez. A Kórház, a bejelentett kampány keretében, partneri együttműködést kínál a vállalkozói, magán és üzleti szféra képviselőinek arra, hogy örökbe fogadjanak egy-egy helyiséget a kórházban, amelyet – a betegellátás érdekeit figyelembe véve – fejleszthetnek, felújíthatnak, berendezhetnek.”

Gerzsei Attila, az adományozó CECED Magyarország Egyesülés igazgatója elmondta, hogy a CECED tagvállalatai, magyarországi elektronikaikészülék-gyártók, már korábban is támogatták a nehéz helyzetben lévő egészségügyet: alakulásakor, tíz éve, 2006-ban 100 darab korszerű hűtőgépet adományoztak budapesti kórházaknak. 2014-ben hűtőgépekkel, 2015-ben mosógépekkel segítettek az Ökumenikus Szeretetszolgálat bevonásával rászoruló családoknak, hogy javítsák háztartásuk energiahatékonyságát. A régi és az adományozott új gépek átlagos fogyasztását figyelembe véve, a várható energiamegtakarítás 2 344 kWh, mely 43%-kal kevesebb energiafelhasználást jelent, ezen kívül 2 180 kg CO2 kibocsátás-csökkentést is eredményez. – ismertette Gerzsei Attila igazgató.

Mészáros Fanni, a CECED Magyarország Egyesülés cégvezetője elmondta, amikor tudomást szereztek a Szent Margit Kórház kezdeményezésről nem volt kérdés számukra az azonnal dsc_2220-1segítségnyújtás. Reményét fejezte ki, hogy a 14 db hűtőszekrénnyel hozzájárulhatnak az Intézmény szakmai tevékenységéhez kapcsolódó technikai ellátáshoz, a megfelelő környezet kialakításához, hiszen a kiemelt szolgáltatások beépítése a mindennapokba, mind hozzájárulhat a kórházban töltött idő komfortosabbá tételéhez az itt dolgozók és a betegek számára egyaránt. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy „Nem csak a kórház, hanem a háztartások is sokat spórolhatnak, ha lecserélik régi, energiafaló hűtőjüket, és erre most remek lehetőség az Otthon Melege Program keretében nemrég elindult, államilag támogatott hűtőcsere-pályázat.” (Részletek itt olvashatóak a pályázatról: www.hgcs-2016.nfsi.hu és www.csereprogram.hu)