Óbudai Orvosszakmai Tudományos nap és Továbbképzés

Fókuszban a vese –  Tudományos Nap és Továbbképzés

Szeptember 10-én, szombaton az Óbudai Társaskörben került megrendezésre a XIII. Óbudai Orvosnap és Óbudai Egészségügyi Szakdolgozók IX. Tudományos Napja. A rendezvény Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezete, a SpringMed kiadó, valamint a Szent Margit Kórház Vese Alapítványa támogatásával jöhetett létre. Az akkreditált konferencián a beteg veséről, a szűrővizsgálatok jelentőségéről és a vesebetegséggel élők komplex ellátásáról tanácskoztak a résztvevők.

dsc_8187

A kongresszuson közel kétszáz, a III. kerületben dolgozó egészségügyi szakember vett részt, emellett vidékről is többen fontosnak tartották, hogy eljöjjenek a továbbképzésre.

dsc_8197

 

 

Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Rendelőintézet cégvezetője és a Szent Margit Kórház főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a rendezvény lehetőséget kínál a kerületi háziorvosoknak, szakorvosoknak és szakdolgozóknak egyrészt a rendszeres továbbképzésre, másrészt pedig a közös gondolkodásra, ezzel is hozzájárulva az itt élők egészségtudatosságának erősítéséhez, valamint a betegek magas szakmai színvonalú és hatékony ellátásához.

Prof. Dr. Reusz György a Magyar Nephrológiai Társaság elnöke és a Nemzeti Vese Program szakmai vezetője bemutatta azt a széleskörű figyelemfelhívó programot, mellyel az országot járva sikeresen hívják fel a figyelmet a vesebetegségek megelőzésének dsc_8239fontosságára.

Az konferencián előadó orvosok és szakdolgozók -közülük többen a Szent Margit Kórház Nephrológiai Központjának munkatársai- izgalmasan és részletekbe menően mutatták be az aktuális ismereteket a különböző vesebetegségekről, azok megelőzéséről, a kezelés lehetőségeiről, a szakápolásról, valamint a rehabilitációról.

A Szent Margit Rendelőintézet és a Szent Margit Kórház egyaránt fontos feladatának tartja az ehhez hasonló szakmai továbbképző tanfolyamokat, ezért -természetesen immár egy új, hasonlóan fontos témára fókuszálva- a jövő évben is megrendezik az Óbudai Orvosnapot és az Óbudai Szakdolgozók Tudományos Napját.

dsc_8155dsc_8160dsc_8162dsc_8181dsc_8184dsc_8222