Örökbefogadás-Megújult a Kardiológiai őrző

Budapest, 2016. október 14. Megújult a Szent Margit Kórház Kardiológiai és Kardiológiai Rehabilitációs Osztályának 8 ágyas Intenzív részlege az úgynevezett Koronária őrző. A „Fogadj örökbe” program keretében  a VERTEX Bt. felajánlotta a helyiség műgyanta padozatának felújítását. A kivitelezési munka, mintegy 500.000 Ft értékű adománynak felel meg. A Kardiológiai Osztály közel  170 ezer fős lakosság számára biztosít kardiológiai fekvőbeteg ellátást Óbuda-Békásmegyer, valamint a Dunakanyar és Szentendre kistérségből.

A legsúlyosabb kardiológiai esetek ellátásában kiemelt szerepe van a 8 ágyas Koronária őrzőnek. A szív-érrendszeri megbetegedések, szívinfarktus, keringési zavarok monitorizálása, akut ellátása itt történik. Az osztály ma már rendelkezik a non-invazív kardiológiai kivizsgáláshoz szükséges valamennyi eszközzel.  Az ellátási területéhez tartozó (III. kerület) speciális kardiológiai ellátást igénylő (ritmuszavarok, szívizombetegségek, koszorúsér-betegség, szívizominfarktus, billentyűbetegségek, szívelégtelenség, pacemaker – szívritmus szabályozó beültetés, szívműtét utáni állapotok) betegeket, illetve a III. kerületen kívül, még a Dunakanyar térségből érkező általános belgyógyászati ellátást igénylő betegeket is ellátja.

dsc_3417Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszöntőjében elmondta, hogy a  II-es progresszivitási szintű őrzőben az aljzat újraburkolásával kiteljesedett az elmúlt időszakban végzett felújítási sorozat az Osztályon. Az eddigi támogatók mellé -Budapest Főváros Önkormányzata, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, valamint a Kardiológiai Osztály alapítványa- csatlakozott most a VERTEX Pont Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. is. Főigazgató úr hangsúlyozta: ”Köszönettel tartozunk a VERTEX  Bt.-nek a nagylelkű felajánlásért és bízunk abban, hogy a mostani felújítás egy hosszú távú partneri együttműködés kezdetét jelenti”.

Az évente közel 3000 beteget ellátó osztály részlegén a padozat felülete a fokozott igénybevétel miatt korábban több helyen is megsérült, ezért esztétikai, valamint higiéniai szempontok miatt is szükségessé vált a régi burkolat felújítása.

„A részleg 68 m2 alapterületű. Fontos volt, hogy a felújítási munkák a biztonságos és zavartalan betegellátás mellett történjenek, melyhez a kivitelező szakszerű és dsc_3437rugalmas munkavégzése és az osztály dolgozóinak lelkes hozzáállása is sok segítséget nyújtott” mondta el az ünnepségen Dr. Varjú Imre osztályvezető főorvos.  Büszkén mutatta meg az őrzőben a legmodernebb aljzatburkolatot.

 

img_7525Ez a burkolati rendszer a hordozó felületet hézagmentesen takarja, könnyen és jól tisztítható, pormentes padozati felületet képez. A teljesen egybefüggő felületnek köszönhetően megakadályozza az esetleges penészedés kialakulását, a bakteriális szaporodást, ami elsődleges higiéniai követelmény a Kórházban, kiemelten az intenzív betegellátást biztosító részlegen.

 

img_7531img_7523

 

dsc_3412