Örökbefogadás a Rehabilitációs Medicina Osztályon is

2016. október 17. A Szent Margit Kórház Rehabilitációs Medicina Osztályának 2 db hűtőszekrényt adományozott a Gastromega Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A felajánlás a „Fogadj örökbe„ program keretében érkezett, segítve ezzel a betegek komfortosabb ellátását.

Örömmel fogadták az osztály betegei, orvosai és szakdolgozói a két darab 120 literes hűtőszekrényt, melyet beüzemelés után birtokba is vehettek. A „B” épület IV. emeletén található 20 ágyas osztály egyik kórtermében, valamint a közösségi térként működő dsc_3825ebédlőben helyezték el az adományokat.

A nagykonyhai berendezések forgalmazásával foglalkozó Gastromega Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. régóta kiváló partneri együttműködést ápol a Kórházzal. Az Európa legnevesebb gyártóival kapcsolatban álló cég a legkülönfélébb konyhai műveletekhez biztosít hatékony berendezéseket, és azokra szerviz garanciát is vállal. Amikor az interneten hallottak a „Fogadj örökbe” kezdeményezésről úgy gondolták azonnal segíteni szeretnének.

Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott az adományozásért, melynek során elmondta: „Ötödik alkalommal ünnepelünk közösen, amióta meghirdettük a Fogadj örökbe egy helyiséget kezdeményezést. Az eddigi sikeres együttműködések alapján bízom benne, hogy ez a program évekig a Szent Margit Kórház része marad, és együtt örülhetünk a fejlődésnek betegekkel és örökbefogadókkal egyaránt”.  Főigazgató úr hozzátette: A Rehabilitációs Medicina Osztály olyan komplex szakmai rehabilitációs programmal rendelkezik, mely nem csak a neurológiai vagy mozgásszervi, hanem a belgyógyászati rehabilitációra szoruló betegek ellátását is biztosítani tudja. Ennek a komplex ellátásnak az eszközparkját gyarapítják a most felajánlott hűtőszekrények.

dsc_3859
Dr. Tomkó Éva osztályvezető főorvos és Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató

Dr. Tomkó Éva osztályvezető főorvos ismertette az osztály szakmai tevékenységét, hangsúlyozta, hogy a Rehabilitációs Medicina  Osztályon  évente több száz beteg rehabilitációját végzik. Legtöbb esetben  cukorbetegség, elhízás, csontritkulás, gyomor – bélrendszeri  betegségek és azok következtében  kialakult funkciózavarok miatt kerülnek be a betegek a rehabilitációs ellátási programba, ezek közül az egyik kiemelkedően fontos rész a betegoktatás, melyek során felhívják a betegek figyelmét a szükséges életmódbeli változtatásokra, a betegségekre hajlamosító kockázati tényezőkre. A diétás tanácsadás része továbbá a  diéta (ahogyan ma már nevezik  az “Orvosi táplálkozási terápia”) meghatározása, összeállítása, de a tevékenységi körhöz dsc_3828tartozik a nyersanyag válogatás, a konyhatechnológiai eljárások ismertetése is. A foglalkozást  egyéni és csoportos formában végzik, hetente két  alkalommal: hétfőn és szerdán 13.00-14.00 óra között  az osztály  ebédlőjében.  Igény esetén a betegek hozzátartozói is csatlakozhatnak az összejövetelekhez. A most  kapott hűtőszekrények  egy  magasabb szintű betegellátáshoz biztosítanak lehetőséget. Az egyik hűtő egy kórteremben került elhelyezésre, a másik funkciója pedig ezen túl a betegoktatáshoz szükséges  élelmiszerek  megfelelő módon történő  tárolása lesz.

dsc_3867