Oltással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések

Kórházunkban 2021. január óta folyamatosan zajlik az oltás. Pácienseink részére összegyűjtöttük az oltás felvételével, regisztrációjával és az ügyintézéssel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre a válaszokat:

A harmadik oltás is önkéntes és ingyenes. Az időpontfoglalóban az foglalhat időpontot, aki elmúlt 18 éves, és a második oltását már több mint 4 hónapja kapta meg. (Az egydózisú Janssen vakcina esetében természetesen az első oltástól számítjuk a 4 hónapot).  Az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás felvétele. A kormányzati vakcinabeszerzéseknek köszönhetően van bőven vakcina az újabb oltásokhoz is. A harmadik oltás felvételére időpontot online www.eeszt.gov.hu honlapon keresztül lehet foglalni. Az online időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

Fontos, hogy a harmadik oltás felvételére mindenki hozza magával az első két oltásról szóló igazolást, illetve a hozzájáruló nyilatkozatot, mely az alábbi linkre kattintva letölthető: https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok. Azt, hogy ki milyen típusú oltóanyagot kap harmadik oltásnak, a szakmai ajánlást figyelembe véve az oltóorvos dönti el a helyszínen.

Kórházunkban első körös oltás felvételére is van lehetőség, melyre szintén a www.eeszt.gov.hu  időpontfoglaló rendszerben lehet időpontot foglalni.

A 12-15 éves korosztály oltására az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kijelölt kórházi oltópontokra vagy az oltás a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. A Szent Margit Kórház kizárólag a felnőtt lakosság ellátását végzi, gyermek egészségügyi ellátásra sem szakszemélyzettel, sem technikával nem rendelkezünk.

Javasoljuk a kedves szülőknek, hogy az EESZT rendszer online időpontfoglaló felületén, gyermekük oltásra történő regisztrálása során szíveskedjenek figyelembe venni a “12-15 éves korosztály számára” megjegyzést. Ez jelöli a speciálisan, gyermek oltásra is felkészült egészségügyi oltópontokat, kérjük oda regisztráljanak az oltás felvétele céljából.

2021. július 15-vel az OLTÓPONT és az Oltási Koordinációs Iroda elköltözött a “B” épület földszintjéről a “C” épület földszintjére. Az intézményen belüli tájékozódást irányítótáblákkal segítjük Pácienseink számára!

Az oltással kapcsolatos ügyintézést az Oltási Koordinációs Iroda végzi, melynek ügyfélfogadási ideje:

  • telefonos ügyintézés: munkanapokon 12.00-14.00 óra között a 06 30 0186-414-es telefonszámon
  • személyes ügyintézés: munkanapokon 12.00-14.00 óra között
  • egyéb oltással kapcsolatos információ, tájékoztatás, időpontlemondás  és ügyintézés írásban az oltas@sztmargit.hu e-mail címen keresztül lehetséges!

Oltással kapcsolatos egyéb információk: https://vakcinainfo.gov.hu/hirek

Az alábbi linken keresztül a védőoltással, a vakcinákkal kapcsolatos tudnivalók, és a hozzájáruló nyilatkozatok elérhetőek és letölthetőek: https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok