MINDEN ÉLET SZÁMÍT! – információ a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatban

2020. december 26-án megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech vakcina. Ezzel a vakcinával kezdődött meg az egészségügyi dolgozók oltása.
Az előzetes regisztráció lehetősége továbbra is elérhető az interneten a koronavírus elleni védőoltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes.
A regisztrációval egyben mindenki értesülhet a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról, és arról, hogy mikor kerül rá sor. Az oltások sorrendjét nem a regisztráció időpontja határozza meg, hanem a veszélyeztetettség mértéke, továbbá elsőbbség illeti meg a védekezésben résztvevőket is.
Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon, és értesüljön elsőként a vakcinával kapcsolatos információkról és teendőkről!

Ne feledjük! A koronavírus ellen védőoltással lehet a leghatékonyabban védekezni, az egész világban terjedő járványt így fékezhetjük meg.
Vigyázzunk egymásra!

Regisztráció és egyéb információk az oltásról az alábbi linkre kattintva
megtekinthető:  https://vakcinainfo.gov.hu/

Miért jó az oltás?
A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus okozta fertőzésekre is. A lakosság tömeges oltásával tudjuk megfékezni a jelenleg az egész világon erőteljesen terjedő járványt.
A védőoltás lényege, hogy a szervezetben immunválaszt váltunk ki a kórokozó (ez esetben az új koronavírus) ellen, és ezzel kialakítjuk a védettséget. A vakcinák hosszú távú védettséget is biztosíthatnak.
További részletek:
https://vakcinainfo.gov.hu/miert-jo-a-vakcina

Az oltások menete
A koronavírus elleni vakcina felhasználása a lakosság tömeges oltására várhatóan 2021-ben kezdődhet. A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes lesz.
A regisztráció az igények felmérését és a közvetlen tájékoztatást segíti. Önmagában nem jelenti azt, hogy az illető automatikusan megkapja a védőoltást, mivel az az oltási terv alapján történik.
További részletek:
https://vakcinainfo.gov.hu/az-oltas-menete

Gyakori kérdések-válaszok a vakcináról (Pfizer-BioNTech vakcina):
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyakori-kerdesek-valaszok-vakcinarol-pfizer-biontech-vakcina