Látogatási rend a Szent Margit Kórházban 2022. március 4-től

Tisztelt Hozzátartozók!

Kedves Látogatók!

Az emberi erőforrások minisztere 5/2022. (III. 03.) számú egyedi utasításának 6. §-a alapján a látogatásra az alábbi szabályok vonatkoznak:

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be (külön-külön), személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. A portaszolgálatnál rendelkezésre álló, Kórházunkban bent fekvő betegek listáján a biztonsági őrök rögzítik a látogató érkezését, a maximált látogatói fő fölött nem engednek fel több személyt.

A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy ennek hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, melyet a belépéskor köteles bemutatni.

A 2. pont szerinti szabály alól az 5 év alatti gyermekek mentesülnek, akiknek az esetében nem szükséges a védettségi igazolvány, vagy a gyorsteszt bemutatása. Fentiekhez kapcsolódóan azonban felhívjuk a figyelmet, hogy 14 év alatti gyermekek Kórház területére történő látogatási célú behozatalát nem javasoljuk!

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdésében a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével – nem látogathatók.

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek részére a 8. pontban rögzített látogatási időben névvel, osztály megnevezéssel és kórterem számmal ellátott csomag továbbra is leadható a portaszolgálatnál.

Ha a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint a szabadban történjen a látogatás.

A látogatóknak és a betegeknek is a maszkviselés szabályairól szóló 31/2021. (VII. 7.) EMMI rendelet előírásainak megfelelő maszkot kell viselniük a Kórház egész területén.

A látogatásra hétköznap délután 15:00-18:00 óra között, hétvégén és ünnepnapon ezen időpont mellett délelőtt 10:00-12:00 óra között is van lehetőség. Fentiektől kivételt képez a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, ahol minden nap 16.00–17.00 óra között biztosított a látogatás. Az előírt idő letelte után a látogatók kötelesek a Kórház területét elhagyni!

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!