Külföldi állampolgárok oltása

A Magyarországon élő TAJ számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a TAJ számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is megnyílt az EESZT időpontfoglaló rendszere.

Ez a két célcsoport május eleje óta tud regisztrálnia www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az itt élő külföldiek számára külön angol nyelvű regisztrációs felület is elérhető. Június 19-én szombaton számukra is megnyílik az EESZT internetes időpontfoglaló rendszere.

Az érvényesen regisztráltak az előzetes regisztrációjuk során megadott email címre értesítő levelet kapnak, ami tartalmazza: a TAJ számmal nem rendelkezők számára létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, illetve az EESZT által generált technikai azonosító számot (PID number).

Az oltásra érkező figyelmét felhívjuk, hogy amennyiben nem beszélnek magyar vagy angol nyelven, kérjük, hogy tolmácsot legyenek szívesek magukkal hozni az ügyintézés érdekében.

További információ:

https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/szombattol-mar-az-itt-elo-taj-szammal-nem-rendelkezo-regisztralt-kulfoldieknek-es-a-taj-szammal-nem-rendelkezo-kulhoni-magyar-allampolgaroknak-is-megnyilik-az-eeszt-idopontfoglalo-rendszere