Klímaberendezést adományozott a legújabb örökbefogadó

A Szent Margit Kórház Központi Laboratóriuma számára egy klíma berendezést adományozott a DIATRON MI Zrt.  Ezáltal örökbe fogadta az anyagátvételi helyiséget, ahol üzembe helyezték a berendezést.

dsc_1458
Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató az ünnepélyes átadáson

A „Fogadj örökbe” program újabb állomásán, Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató tájékoztatta a jelenlévőket a Laboratórium Anyagátvételi helyiségében végzett feladatokról, ahol a betegektől levett vérminták érkeztetése és mérésre való előkészítése zajlik egy speciális centrifugával.

 

 

A vizsgálatot végző berendezések működésük közben rendkívül nagy hőt termelnek (a téli, de főleg a nyári időszakban 40 Celsius fok is előfordul) ezért halaszthatatlan volt a helyiség hűtésének megoldása klimatizáló berendezéssel.

dsc_1486
Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató és James Schepp a Diatron MI Zrt. vezérigazgatója

Főigazgató úr köszönetet mondott James Schepp úrnak az örökbe fogadó Diatron MI Zrt. vezérigazgatójának az adományért, amely a munkatársak számára a komfortosabb munkakörülményeket biztosítja, ezen kívül a gépek élettartamának megnöveléshez is hozzájárul a fejlesztés.

James Schepp elmondta, cége heamatológiai automaták fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik hazai és nemzetközi piacokon egyaránt. A Szent Margit Kórházzal 1998-tól ápolnak kiváló partneri kapcsolatot.

dsc_1443
Dr. Bukovszky Tünde a Központi Laboratórium vezető főorvosa és James Schepp vezérigazgató

A Diatron MI Zrt. által fejlesztett hematológiai gépek tesztelése és bemérése a Kórházban zajlik.  A berendezések működéséről megszerzett tapasztalatok, referenciák visszajelzése segíti a cég innovációs tevékenységét, melyért külön köszönetet mondott a vezérigazgató. A közel húsz évre visszanyúló partneri kapcsolat során több hematológiai automata kipróbálása is megtörtént Kórházunkban, így elmondható, hogy Intézményünk is részese a gépek fejlesztési sikerének.

dsc_1457dsc_1454dsc_1445