Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban!

A Szent Margit Kórház vezetése a „Fogadj örökbe egy helyiséget!” elnevezésű projektjét a közel 200 ezer ember minőségi ellátásának fenntartása, és a tárgyi környezet jelentette komfort növelése érdekében indította el.

A Szent Margit Kórház 256 aktív és 200 krónikus, rehabilitációs ággyal, 31 szakambulanciával és szakrendeléssel rendelkezik, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel igyekszik még színvonalasabbá tenni az intézményben folyó szakmai munkát. Fontos szerepet tölt be Budapest, Óbuda-Békásmegyer és a térség egészségügyi ellátásában.DSC_7141

A kórház vezetése most egy új projekt elindításával növelné a betegek elégedettségét. Ez azt jelenti, hogy a menedzsment- a folyamatos, magas szakmai szinten való gyógyítás és ápolás mellett – igazán komfortos környezetet teremtene a kórházi osztályokon. A helyiségek felújítása, a kiemelt szolgáltatások beépítése a mindennapokba, hozzájárulhat a kórházban töltött idő szebbé tételéhez.

DSC_7119Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be a kórház vezetője, Dr. Badacsonyi Szabolcs. A főigazgató miután köszönetet mondott Gallai-Czakó Bori ötletgazdának, (akinek három gyermeke született a Szent Margit Kórházban) átadta neki a szót. Az ötletgazda elmondta: a bent töltött időszak tapasztalatai alapján gondolta, hogy megosztja élményeit a kerület és a kórház DSC_7155vezetésével, egyben rámutatott arra, hogy az intézmény sokat fejlődött az elmúlt időszakban, de még mindig vannak felújításra váró helyiségek. Kezdeményezte, hogy az itt gyógyuló betegeknek, hozzátartozóknak lehetősége legyen felajánlásokat tenni, a kórház fejlesztéséhez hozzájárulni.

A Szent Margit Kórház vezetése a bejelentett kampány keretében, partneri együttműködést kínál a vállalkozói, magán és üzlet szféra képviselőinek arra, hogy örökbe fogadjanak egy-egy helyiséget a kórházban, melyet – a betegellátás érdekeit figyelembe véve – fejleszthetnek, felújíthatnak, berendezhetnek.

„Meg kell tanulnunk vágyakozni azután, ami a miénk.”- ezt már Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere mondta Simon Weil szavait idézve. Ez a sor – mondta a kerület első embere, kifejezi azt, hogy az óbudaiak mindig is magukénak tekintették a Margit Kórházat. DSC_7133Utalt arra, hogy a több mint 100 évvel ezelőtt téglajegyekből felépített kórház is a kerületiek összefogásának eredménye volt, de a legutóbbi aláírásgyűjtésnél összegyűlt 22 ezer aláírás is azt bizonyítja, hogy a kerületi közösség életének szerves része az intézmény. Éppen ezért – tette hozzá, „a fejlesztés minden formáját támogatjuk, az elmúlt három évben több, mint 50 millió forinttal járultunk hozzá a fejlődéséhez, és a lehetőségekhez mérten továbbra is igyekszünk biztosítani ezt. A kezdeményezés azért örvendetes számunkra, mert arról szól, amit az önkormányzat is célul tűzött ki: a közösségépítésről.” Hangsúlyozta, fontos a közösségeket élővé tenni, hogy tagjai nyitottá és empatikussá váljanak egymás iránt, és egymást segítve valósítsanak meg akár közösségi célokat is.

A közel 200 ezer ember jó körülmények közötti ellátására a gazdasági stabilitás megőrzése mellett csak úgy nyílik lehetősége a kórháznak, ha további támogató partnereket keresnek, s velük együttműködést alakítanak ki. Ebből a célból született a „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban!”elnevezésű projektötlet.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=1zWcPznXc5E[/embedyt]Mivel a központi, kiemelt fejlesztések mellett a kisebb komfortosításokra önerőből már nincs lehetőség, olyan Kiemelt Támogató Partnereket keresnek, akik szeretnének és tudnak is segíteni a Szent Margit Kórháznak. A gyakorlatban a III. kerületben tevékenységet folytató vállalkozások, az agglomeráció, illetve a kórház ellátási területében megtalálható vállalkozások, a helyi önkormányzatok, illetve az óbudai kötődésű közéleti személyiségek jöhetnek számításba. Leendő „örökbefogadók” egy választott helyiséget rendezhetnek be, vagy újíthatnak fel.

DSC_7184-768x513A támogatás lehet személyes közreműködés (pl. egy helyiség kifestése), anyagi vagy tárgyi segítségnyújtás.

Cserébe a kórház az örökbefogadást jelző emléktáblát helyezne el a helyiség bejáratánál. Cég vagy vállalkozás esetében reklámjaiknak hordozófelületet biztosítanának, a kórház honlapján pedig támogató partnert tennének ki link elérési lehetőséggel.

20160607szent-margit-korhaz-fogadj-orokbe29 20160607szent-margit-korhaz-fogadj-orokbe34