Elhunyt Dr. Czikkely Rózsa

Mély megrendüléssel adjuk hírül, hogy Dr. Czikkely Rózsa főorvosnő hosszú szenvedés után elhunyt.

A Szent Margit kórház integrált Központi Laboratóriumának élére 1994-ben nevezték ki, amelyet 2007-ig vezetett. Már tevékenységének első éveiben a laboratórium az ország legkorszerűbb laboratóriumainak élmezőnyébe emelkedett.

Középiskolai tanulmányait a Svetits Katolikus Gimnáziumban végezte, ahol 1961-ben érettségizett.

A Pécsi Orvostudományi Egyetem, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem hallgatójaként 1971-ben szerzett általános orvosi diplomát. A laboratóriumi medicina tudományának rejtelmeit Dr. Szilágyi László szellemi irányításával sajátította el a Szent János Kórházban, ahol adjunktusi kinevezést kapott.

2008. után munkahelyei a Ospedale Niquarda Ca’ Grande és Eurolab Jakarta, majd hazatérve a laboratóriumvezető főorvosként a Corden International Magyarország Klinikai Laboratóriuma voltak.

Hosszú évtizedeken keresztül szakmai vezető testületek tagjaként tevékenykedett. 1998 és 2005 között az MLDT Elnökségének és Vezetőségének választott tagja, 2001-től titkára is volt. A 2000-s években az MLDT Heintel-GFTK Alapítvány Kuratórium elnöke.

Dr. Czikkely Rózsa aktívan részt vett az akkori Szakmai Kollégiumok tevékenységében, a Kódkarbantartó Bizottság delegált tagjaként minisztériumi szinten képviselte szakmánkat.

2005-től a szakfelügyelői főorvosi rendszer felszámolásáig Közép-Magyarország regionális szakfelügyelő főorvosa.

A szakdolgozók képzésében is aktív szerepet vállalt, éveken keresztül vizsgabizottsági tag volt. A MOLSZE kongresszusokon való rendszeres részvételével segítette az addig is kiválóan működő orvos-diplomás-szakdolgozók közötti kapcsolat, kommunikáció további erősítését és fenntartását.

Vidám, kellemes személyisége sokunk számára jelentett nem csak szakmai, kollegiális együttműködést, hanem emberi, társasági kapcsolatot, közös élményeket is.

Elvesztésével a szakma ismét egy meghatározó személyisége távozott körünkből.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!


Forrás: Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság

http://www.mldt.hu/hirek.aspx?nid=117504&cid=32