Változás a látogatási rend szabályozásában 2022.12.22-től a Szent Margit Kórházban

Hivatkozással az NNK által kiadott járványhelyzettel összefüggő utasítások visszavonására (63102-1_2022_EÜIG.), a Szent Margit Kórházban saját hatáskörben az alábbi belső szabályok betartását rendeli el:

  1. Egészségügyi intézményben a közvetlen betegellátás során továbbra is kötelező az orvosi maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
  2. Az egészségügyi intézményben foglalkoztatott személyek nem kötelesek maszkot viselni a betegellátásra nem szolgáló, betegforgalom számára nyitva nem álló pihenésre, és étkezésre szolgáló helyiségekben, az orvosi és nővérszobákban, valamint irodai munkahelyeken.
  3. Az egészségügyi intézményben ápolt betegek az elhelyezésükre szolgáló kórtermekben nem kötelesek maszkot viselni, az osztályon zajló légúti járvány esetén azonban azt elhagyva, közös helyiségek igénybevétele estén viselniük kell.
  4. A hatodik életévet be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek nem kötelesek maszkot viselni.

Együttműködésüket köszönjük!