Tájékoztató a 16-18 évesek oltásával kapcsolatban

Szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online a 16-18 éves regisztráltak. A jogosultak erről SMS-értesítést is kapnak. Az oltásra május 13. csütörtöktől – május 18. keddig foglalhatnak a kórházak és oltópontok, köztük kórházunk oltópontjai által is meghirdetett időpontokra.

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérjük, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló emailt kapnak, a visszaigazolást kérjük nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra.

Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

–  kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,

–  kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

–  TAJ-kártyát,

–  személyi igazolványt.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Szülői hozzájáruló nyilatkozat