Oltással kapcsolatos tájékoztató pácienseink részére

Tisztelt Pácienseink!

A védőoltás beadása a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által meghatározott oltási terv alapján történik, ettől eltérni semmilyen esetben nem tudunk, ezért kérjük a lakossági jelentkezések esetében szíves türelmüket az NNK ez irányú tájékoztatásáig.

A lakossági oltás során, az oltópontokon kizárólag az előzetesen kiértesített vagy a háziorvos által küldött személyeket van módunk oltásban részesíteni.

Kérjük Önöket, hogy az előzetesen megküldött értesítőben szereplő időpontra PONTOSAN érkezzenek! Továbbá kérjük, hogy amennyiben lehetséges, az idős betegekkel egy kísérő érkezzen az oltásra, hogy a tömeges jelenlétet el tudjuk kerülni és a várakozás ideje alatt a 1,5 méteres távolságot tartani legyenek szívesek!

KORONAVÍRUS ELLENI OLTÁS A SZENT MARGIT KÓRHÁZBAN:

SPUTNIK OLTÁS – a háziorvosok által küldött személyek részére

  • az oltás helye: „B” épület (főbejárat), földszint

PFIZER OLTÁS – a háziorvosok által küldött személyek részére

  • az oltás helye: „B” épület (főbejárat), földszint

ASTRA ZENECA OLTÁS – az sms-ben kiértesített személyek részére

  • az oltás helye: „B” épület (főbejárat), I. emelet

Kérjük az oltásra érkezőket, hogy a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot és a TAJ kártyájukat hozzák magukkal!

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Kormányrendeletben foglaltak szerint az egészségügy intézmény területén mindenki köteles orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni! Felhívjuk az oltásra érkezők figyelmét, hogy a Kórház egész területén orvosi vagy textil maszk használata kötelező a fentiekben leírt módon; sál vagy kendő használata nem megengedett.

A kilégző szeleppel ellátott FFP2, illetve FFP3 respirátor a vírust ürítő személy (aki akár tünetmentes is lehet) általi használata kifejezetten veszélyes a környezetére, mivel a kilégzőszelepes respirátor kifelé nyomja a használt levegőt, ezért ennek használata a Kórház területén tilos!

Hozzájáruló nyilatkozat ITT tölthető le