Szent Margit Kórház küldetése

A Szent Margit Kórház 2013. január 1-től ismét önálló intézményként működik. A Kórház egyszerre kíván építeni az alapítása óta eltelt több mint 116 év tapasztalatára és próbál megfelelni a 21. század kihívásainak. Mindennapi tevékenységünkkel, a gyógyítás iránt elkötelezett munkatársaink áldozatkész munkájával bizonyítjuk, hogy – immár egy állami tulajdonú intézmény keretei között – a Margit Kórházra, fontos szerepet tölt be Budapest, Óbuda-Békásmegyer és a térség egészségügyi ellátásában.

Szoros együttműködésre törekszünk a tulajdonos jogokat gyakorló minisztériummal, a fenntartó GYEMSZI-vel épp úgy, mint az ellátási területünkhöz tartozó önkormányzatokkal és az Észak-középmagyarországi Térség egészségügyi intézményeivel, a kerületi önkormányzat vezetésével, valamint a Szent Margit Rendelőintézettel. A Szent Margit Kórház 256 aktív és 200 krónikus, rehabilitációs ággyal, 31 szakambulanciával és szakrendeléssel várja a betegeket. Folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel igyekszünk még színvonalasabbá tenni a Kórházunkban folyó szakmai munkát.

Saját erőforrásaink mellett pályázati lehetőségeket és a támogatóink segítségét felhasználva törekszünk a Kórház infrastruktúrájának fejlesztésére, a hatékonyabb üzemeltetés elérésére, valamint az orvostechnikai eszközök beszerzésére és megújítására. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, így biztosítva, hogy mindig a legfrissebb ismeretek és tudás birtokában, a lehető legmagasabb színvonalon gyógyíthassuk betegeinket.

Az internet kínálta lehetőségeket kihasználva, lehetőséget kívánunk teremteni arra, hogy a honlapon keresztül az ellátási területünkön élők, valamint az alapellátásban és a járóbeteg-szakrendelőkben dolgozó kollégák interaktív kapcsolatot alakíthassanak ki szakembereinkkel.