Megszűnik a kötelező maszkviselés 2023. 05. 01-től

Tisztelt Hozzátartozók!

Kedves Látogatók!

Az országos tisztifőorvos 63102-1/2022/EÜIG számú „Ajánlás a fekvőbeteg intézmények részére a látogatás szabályainak meghatározására”, illetve a 6359-2/2023/EÜIG. számú „Kötelező maszkviselés megszüntetése” tárgyú határozata alapján a látogatással kapcsolatosan az alábbi szabályok érvényesek:

  1. Egy betegnél egyidőben legfeljebb két, – kizárólag egészséges, a betegség tüneteit nem mutató – látogató tartózkodhat, maximum 30 perces időtartamra. A látogató a látogatási időben részt vehet a beteget érintő általános gondozási tevékenységekben (pl. borotválás, hajmosás, fürdetés, a beteg étkeztetésében való segítség, a látogatóval történő séta stb.), de szakápolási tevékenységet nem végezhet.
  2. A portaszolgálatnál rendelkezésre álló, Kórházunkban bent fekvő betegek listáján a biztonsági őrök rögzítik a látogató érkezését, a maximált látogatói fő fölött nem engednek fel több személyt.
  3. Felhívjuk a figyelmet, hogy 10 év alatti gyermekek Kórház területére látogatási céllal történő érkezését nem javasoljuk!
  4. Kérjük Tisztelt látogatóinkat a belépési pontokon kihelyezett fertőtlenítőszer adagolók használatával a kézfertőtlenítést elvégezni szíveskedjenek.
  5. Az izolációs/járványügyi megfigyelés alá vont kórtermek ápoltjai az Eütv. 11. S (3-6) bekezdésében a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével — nem látogathatók. A törvényben szabályozott esetekben a korábbiakban meghatározott módon, a „Rendkívüli látogatási kérelem” formanyomtatványon kérvényezhető a látogatás a Főigazgatóságon (e-mail: foigazgato@sztmargit.hu). Amennyiben ezekben a kórtermekben engedélyezett a látogatás, a látogatók számára az Intézmény által biztosított egyéni védőfelszerelés viselése kötelező.
  6. Az izolációs/járványügyi megfigyelés alá vont kórtermekben fekvő ápoltak részére a 8. pontban rögzített látogatási időben van lehetőség az osztályon a névvel, valamint az átadáshoz szükséges egyedi információkkal ellátott csomag beadására.
  7. Ha a látogatható beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint a szabadban történjen a látogatás.
  8. A látogatásra hétköznap délután 15:00-18:00 óra között, hétvégén és ünnepnapon ezen időpont mellett délelőtt 10:00-12:00 óra között is van lehetőség. Fentiektől kivételt képez a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, ahol minden nap 16.00—17.00 óra között biztosított a látogatás. Az előírt idő letelte után a látogatók kötelesek a Kórház területét elhagyni!

Jelen utasítás 2023. május 1. napján lép hatályba, és egyúttal a 2023. 03. 22-én kiadott 7/2023. számú Főigazgatói utasítás rendelkezése visszavonásra kerül!

Köszönjük együttműködésüket!

(a fotó illusztráció)