Lakossági tájékoztatás – forgalmi rend változás a Gelléri Andor Endre utcában!

Felhívjuk Betegeink és a Hozzátartozók figyelmét, hogy a Gelléri Andor Endre utcában forgalmi rend változás történt, új Megállni és várakozni tilos! tábla került kihelyezésre.

A Illetékesektől kapott tájékoztatás alapján a Szent Margit Kórház körülötti terület forgalomtechnikai felülvizsgálata alapján az adott útszakaszon azért volt szükség a megállást és a várakozást tiltó forgalomtechnikai tábla kihelyezésére, mert a párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakasz szabad közlekedéshez biztosítandó – jogszabályban meghatározott – útszélessége nem állt rendelkezésre. Ennek okai egyrészt a szabálytalanul, nem kijelölt fizető parkolóhelyen várakozó gépjárművek, másrészt pedig az, hogy a szabályosan, a kijelölt fizető parkolóhelyen várakozó gépjárművek parkolóhelyre történő biztonságos be- illetve kihajtásához szükséges útfelület nem volt biztosított.  A parkolóhelyek száma az új forgalomtechnikai tábla miatt nem csökkent, mivel a most szabályozott útszakaszon nem volt kijelölt fizető parkolóhely.

Kérjük tehát, hogy mivel a tábla hatálya alá eső útszakaszon való szabálytalan megállás és várakozás KRESZ elleni vétség, ami nem parkolási pótdíj kiszabását vonja maga után, hanem szabálysértésként Óbuda Közterület-felügyelete mint hatóság eljárását, ezt a szakaszt ne vegyék igénybe parkolás céljára!

Megértésüket köszönjük!