Karácsonyi adomány és ünnepség

Meghitt pillanatok, közös karácsonyi éneklés és alapítványi felajánlás a Budapesti Szent Margit Kórház munkatársai részére.

Az Egy Lépéssel Több Alapítvány alapítója, Hajós István december 15-én karácsonyi ajándékokat adott át, közel 500.000 Ft értékben a Budapesti Szent Margit Kórházban. Az immáron hagyománynak tekinthető műszaki cikk felajánlás a kórház munkatársai egész éves munkáját ismeri el.

„Az alapítványunknak az egészségügy, mint támogatási forma az egyik legfontosabb területe. Azt valljuk, hogy a vállalkozók nem várhatnak mindig az államra, az adott politikai szereplőkre. Amikor megyünk egy kórházba, nemcsak a betegeket adományozzuk, hanem az egészségügyi dolgozókat is, mert így kerek. Látjuk, hogy rajtuk nagyon sok múlik és sokat tudnak tenni az emberekért. Látjuk a körülményeket, hogy mennyire nem könnyű a dolguk, ezért szeretnénk ezt kézzel fogható tárgyakkal is megköszönni” – tette hozzá Hajós István.

Az alapítvány célja a társadalmi szerepvállalás, ezen belül kiemelt hangsúlyt helyeznek a beteg gyermekek és családok megsegítésére, valamint a kórházak és oktatási intézmények támogatására.

„Idén első alkalommal meg tudtuk rendezni a kórházban a mikulás programot – vette át a szót Beck Monika, a kórház kommunikációs és sajtóreferense. – Eljött hozzánk a mikulás, ami maradandó emlék volt, szeretnénk jövőre is megszervezni. Megpróbáltunk egy plusz meglepetést szervezni nektek, amely még nem volt a kórházban. Úgy gondoltuk, hogy a bejgli meg a szaloncukor mindenki otthonában ott lesz, a kürtös kalács viszont nem biztos. Azt találtuk ki, hogy minden egyes osztály fog kapni, ez a mi karácsonyi ajándékunk” – mondta Beck Monika.

Az eseményen dr. Nagy Mihály, a Budapesti Szent Margit Kórház intézményvezetője több pozitív fejleményről is beszámolt.

„Az a nagy beruházás, ami részint a konyhát érintette meghozta az eredményét, használjuk! A kollégák nagyon finomakat főznek benne. A másik nagy beruházás, amely az épület külső csinosságát, nyílászáró cseréjét, hőszigetelését jelentette is véget ért. A családbarát szolgálatatás fejlesztése a célegyenesben van, ez év végéig az elszámolásnak is meg kell történnie” – jelentette ki Nagy Mihály, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy idén a csapatuk együtt maradt, s egyetlen osztályt sem kellett bezárniuk.

A karácsonyi eseményt az Óbudai Népzenei Iskola hallgatóinak koncertje és Havasi Zoltán zenei előadása tette még meghittebbé.