Ismétlő oltással kapcsolatos tájékoztatás

Oltással kapcsolatos tájékoztatás azok számára, akik az ismétlő oltásokat különböző okokból (pl. betegség, szabadság) nem az esedékesség időpontjában kívánják felvenni:

  • A második oltást az első oltás helyszínén adják be a Pfizer és Szputnyik vakcina esetében 21 nap, a Moderna és a Sinopharm vakcina esetében 28 nap, az AstraZeneca esetében pedig 12 hét különbséggel.
  • Ha a második oltás eredetileg tervezett dátuma nem tartható, és a feleknek nem sikerül másik megfelelő időpontot egyeztetniük egymással, az ismétlő oltások szervezését a Fővárosi Oltási Munkacsoport segíti.
  • A Fővárosi Oltási Munkacsoport továbbra is törekszik arra, hogy az immunitás teljessé tétele érdekében minden állampolgár a lehető leghamarabb részesülhessen a második oltásban. Ennek érdekében – függetlenül attól, hogy fővárosi háziorvosi praxisban, vagy fővárosi oltóponton történt az oltás – a második körös oltási igényt (név, TAJ szám, telefonszám, első oltás időpontja és oltóanyaga) az oltaspotlas@bfkh.gov.hu e-mail címen lehet jelezni.
  • Ezen oltások megszervezését a Fővárosi Oltási Munkacsoport végzi. A fenti címre küldött levél megérkezését követő napokban telefonon értesítik az ügyfeleket a második oltással kapcsolatos helyszínről és időpontról.

Köszönjük együttműködésüket!