“Endometriózis Nagykövete 2022” díjat kapott a Szent Margit Kórház

Első alkalommal csatlakoztunk az Endometriózis Magyarország kampányához. Március az endometriózis hónapja volt a Kórházunkban, amelyhez a betegséggel kapcsolatos információs anyagokat készítettünk, osztottunk meg az online felületeinken, illetve a nőgyógyászati vizsgálatra érkező és a betegségben érintett nők részére betegtájékoztató kiadványokat adtunk át és helyeztünk el a váróhelyiségben.

A műtétre várok számára Kórházi csomagot adunk át “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítványnak köszönhetően, támogatva a műtéti felkészülést és a gyógyulást.

Az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány 2016 óta minden év márciusában meghirdeti az Endometriózis Nagykövete pályázatot.  Az endometriózisról szóló kommunikációnak fontos része az tájékoztatás, az érzékenyítés, a személyes történetek megjelentetése.

Ebben az évben Intézményünk különdíjban részesült. Az alapítvány indulásától kezdve kiemelten fontosnak tartja a hiteles tájékoztatást, ezért külön öröm számunkra, hogy  elsőként nyertük el az Endometriózis Nagykövet címet, mint egészségügyi intézmény.

A díjat átadta az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány képviseletében Salamon Adrienn kuratóriumi elnök és Schlett Nóra projekt menedzser.

A megtisztelő címet a Szent Margit Kórház részéről Dr. Nagy Mihály főigazgató, Dr. Veresh Zoltán szülész-nőgyógyász és Beck Monika kommunikációs és sajtóreferens vettek át.