Az Alapítvány az Alapítványokért szervezet programja a “Plüss Kommandó” 1.000.000 Ft értékben adott át  “koraszülött babafészek csomagokat” Kórházunk Fejlődésneurológiai Osztálya részére.

Az átadás Verrasztó Evelyn (aki maga is koraszülöttként jött világra) Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon, az Alapítvány az Alapítványokért Koraszülött védnöke, és Evelyn édesanyja Gyúró Mónika nagylelkű adományából valósulhatott meg.

Az Alapítvány az Alapítványokért Koraszülöttek kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó szívügyének tekinti a programot. Maga is érintett a témában, ezért is szeretne segíteni a koraszülött és pici babáknak.  A “Plüss Kommandó” programnak és babafészek csomag szellemi anyja, kitalálója, aki hisz a gyógyító textíliák erejében. Eddig 15 kórháznak, összesen több mint 17 millió Ft értékben adományoztak ezekből a különleges csomagokból.

A koraszülött babafészek csomag 7 textil eszközt tartalmaz, melyek együttesen támogatják a koraszülöttek idegrendszeri és fizikai fejlődését. A csodálatos karácsonyi ajándéknak köszönhetően az osztályon kezelt kisbabák kényelmesebb és még puhább körülmények között tudnak gyógyulni!

Köszönjük a különleges adományt a babák és az osztály dolgozói nevében!