A rehabilitációs medicina és az ortopédiai szakrendelés célja elsősorban az, hogy segítsék a sérült, fogyatékos vagy rokkant emberek társadalomba való visszailleszkedését, illetve önállóságuk minél magasabb fokú elérése, megmaradt képességeik felhasználása és fejlesztése révén, valamint gyógyászati segédeszközzel történő ellátással könnyítsék hétköznapjaikat. A szakmai munka egyik legfontosabb célja, hogy a betegek életminősége javuljon, s akinél az lehetséges, minél hamarabb visszanyerje munkaképességét.

Az érintett betegek sok esetben nem is tudják, hogy bel- és kültéri mobilitásuk segítésére többféle terápia, segédeszköz áll rendelkezésre. A mobilizálás és az erőnlét javítása fizioterápiás módszerekkel (gyógytorna, sportterápia, balneoterápia, hidroterápia) érhető el.

Az esetek nagy részében gyógyászati segédeszköz rendelésével a beteg életmódjában minőségi javulás várható, ami népegészségügyi szempontból is jelentős. Amennyiben egyedi méretes gyógyászati segédeszköz rendelésére van szükség, a felíráshoz szükséges ortopédtechnikai szakembert a Promobil Zrt. biztosítja, a gyógytornász – ergoterapeuta pedig a kórházon belül rendelkezésre áll.

A NEAK által finanszírozott mozgásszervi és ortopédiai szakrendelések esetében a területi ellátási kötelezettség nem meghatározott, de elsősorban a III. kerület, illetve a budai régió lakosait várják. A betegeket előjegyzés alapján, beutalóval fogadják.

A rendelés helye: Szent Margit Kórház “A” épület földszint.

A mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés időpontjai:

Rendelő szakorvos: Dr. Plavecz Julianna

Rendelési idő: csütörtök 13-15 óra között

Telefonszám: 06/1-250-2170/1304

Beutaló köteles ellátás (beutaló kód: 01D9P2201 ), előjegyzéssel vehető igénybe.

 

Az ortopédiai szakrendelés időpontjai:

Rendelő szakorvos: Dr. Horváth-Kenéz László

Rendelési idő: szerda 8 – 12 óra között

Telefonszám: 06/30-869-0665

Beutaló köteles ellátás (beutaló kód: 01D921001), előjegyzéssel vehető igénybe.