dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató és dr. Boér Katalin Phd. osztályvezető főorvos, kuratóriumi elnök

Az Oncordia a Daganatos Betegekért Közhasznú Alapítvány több mint hárommillió Ft értékben támogatta az Onkológiai Osztályt, ezzel csatlakozott a „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” programhoz.

Az Alapítványi forrásból nyújtott támogatásból jelentős fejlesztések valósultak meg az osztályon: a kórtermekbe összesen 18 db felújított éjjeliszekrényt helyeztek el, ezen kívül teljes felújítást végeztek a személyzeti konyhában, mintegy 1,5 millió Ft értékben.  Új íróasztalokat, irodai szekrényeket és polcrendszereket állítottak a betegkiszolgáló helyiségekbe és az osztályos irodákba.   A „B” épületben kialakított Onkológiai Ambulancia is új bútorzatot kapott, ahol napi 120 beteg ellátását végzik.

 

 

 

 

 

dr. Majercsik Eszter PhD. kuratóriumi tag, dr. Boér Katalin kuratóriumi elnök, dr. Balitzky Alexandra kuratóriumi tag

Az ünnepélyes átadáson dr. Badacsonyi Szabolcs megköszönte az Alapítvány vezetőinek: dr. Boér Katalin PhD. osztályvezető főorvosnak eddig nyújtott segítségét, külön kiemelte dr. Balitzky Alexandra kuratóriumi tag elévülhetetlen érdemeit a Szent Margit Kórház újra önállóvá válása érdekében végzett munkájáért és az Alapítványban folytatott sokrétű tevékenységéért, mely eredmények eléréséhez ugyancsak kuratóriumi tagként dr. Majercsik Eszter PhD. osztályvezető főorvos is nagyban hozzájárult.

Dr. Boér Katalin PhD. osztályvezető főorvos egyben az Alapítvány Kuratóriumának elnöke kiemelte, hogy az Oncordia Alapítvány azzal a céllal jött létre 2007-ben, hogy anyagilag támogassa az osztály működését. A plusz források jelentős segítséget és lehetőséget nyújtanak a betegellátás szakmai színvonalának javítására, az osztály infrastruktúrájának fejlesztésére, valamint a dolgozók szakmai továbbképzésének finanszírozására.  Főorvosnő örömét fejezte ki az osztályon megvalósult korszerűsítések miatt és terveik szerint tovább folytatják a megkezdett eredményes munkát az Alapítvány tagjaival együtt.