A Szent Margit Kórházban újraindulnak 2020. június 1-től a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok.

Az Emlődiagnosztikai Központban a komplex emlőszűrés (orvosi ultrahang és mammográfiai felvétel készítése) előjegyzés és bejelentkezés alapján történik. Bejelentkezés és időpont egyeztetés a 430-4830-as számon, vagy a mammo.margit@ge-rad.hu e-mail címen lehetséges.

Amennyiben Ön szűrési behívólevelet kapott, nem kell előjegyzést kérnie, hanem a levélben megjelölt időpontban várjuk a vizsgálatra. Időpontot, dátumot módosítani a fent megadott telefonszámon lehet.

Újraindul a célzott, szervezett vastagbélszűrés is, amelyre személyre szóló meghívót kapnak az érintettek. A szűrésre szóló meghívólevéllel fel kell keresni a háziorvost, aki részletes tájékoztatást ad a szűrésről, annak menetéről. A vizsgálatot megelőzi egy székletvizsgálat, amelynek az egységcsomagját is a házorvos fogja átadni. A vastagbéltükrözés (kolonoszkópia) vizsgálat előjegyzés alapján történik, melyet a házorvos kér meg a területileg illetékes szűrővizsgálati helytől.  A Szent Margit Kórházban célzott, szervezet vastagbélszűrő vizsgálatot az Endoszkópos Laboratórium végez, amelynek a helye: „B” épület I. emelet, 127-es szoba, telefonszám: 430-4800/1107.

A nőgyógyászati szűrések a területileg illetékes szakrendeléseken vehetők igénybe, telefonon történő bejelentkezés alapján, az adott szakrendelő szabályai szerint. A nőgyógyászati ambulanciára bejelentkezés telefonon keresztül történik, a 430-4800/1289-es számon. Egyéb vizsgálat és szűrés szakorvosi javaslat alapján történik, előre megbeszélt időpontban.

Az aktuális járóbeteg-ellátással kapcsolatos további információk itt elérhetőek: https://www.szentmargitkorhaz.hu/a-korhazrol/jarobeteg-ellatasszakrendelesek/

A szigorú betegfogadási rend betartásának érdekében kérjük, hogy az előjegyzett, megbeszélt időpontra pontosan érkezzenek, ellenkező esetben új időpontot szükséges kérni! Megfelelő időt hagyunk betegeink vizsgálatára. Óránként maximum négy beteg előjegyzése történhet meg, így a váróteremben elkerülhető a tömeges jelenlét.

Kérjük, hogy amennyiben a beteg állapota engedi, kísérő nélkül érkezzen a vizsgálatra! A várakozás ideje alatt próbálják meg a legalább 1,5 méteres távolságot tartani!

Kérünk minden vizsgálatra, kontrollra, szakrendelésre érkező beteget és kísérőt, hogy belépéskor és kilépéskor minden esetben vegyék igénybe a kézfertőtlenítő készülékeket!

Kórházunkban a korábban bevezetett „előszűrés” továbbra is működik, minden kezelésre érkező beteg számára kötelező és szükséges a Betegfelvételi Irodában a bejelentkezés, majd a vizsgálatra érkező betegeink a főbejáratnál kialakított szűrésen keresztül („B” épület, fsz.) az elvégzett testhőmérséklet mérés, kérdőív kitöltését követően, szájmaszkban mehetnek az adott szakambulanciára, vizsgálatra.