A Szent Margit Kórház javára ötezer négyzetméterre elegendő speciális falfestéket és egy új műszert adományozott a Poli-Farbe Vegyipari Kft. egymillió forint értékben.

Felújított folyosó

A Poli-Farbe festékgyár két év elteltével ismét csatlakozott a „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” kampányhoz. Ennek eredményeként a Krónikus Belgyógyászati Osztály újulhatott meg, ahol 5000 négyzetméternyi falfelületet festhettünk újra. A hazai festékgyár támogatásával betegszobák, folyosók, mennyezetek, mosdók, valamint nővérszobák, és egy konferenciaterem is megújulhatott, olyan speciális alapanyagokkal, amelyeket kifejezetten klinikai, egészségügyi helyiségekhez, és műtőkhöz ajánlanak. A részlegen fertőtleníthető, vegyszerekkel szemben ellenálló, tartós bevonat került a falakra.

 

Video laryngoscop

Szabó Antal a hazai tulajdonú festékgyár ügyvezetője a jótékonysági program keretében egy úgynevezett video-laryngoscop orvosi eszközt is adományozott a Kórháznak, mely a betegek műtét közbeni intubálását segíti az altató orvosok számára, emellett pedig a sürgősségi ellátásban is alkalmazhatják, amikor gyors légút biztosításra van szükség.

 

Kozák Danuta olimpikon, a Poli- Farbe Vegyipari Kft. jótékonysági nagykövete, Szabó Antal a Poli- Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetője és dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató

Az Ügyvezető az ünnepélyes átadás keretében tartott beszédében kiemelte, hogy már második alkalommal támogatják a Szent Margit Kórházat. Két evvel ezelőtt a Fejlődésneurológiai Osztály felújítását segítették, ahol idegrendszeri sérülés gyanúja miatt zajlik újszülött, koraszülött és fiatal csecsemők részletes kivizsgálása. Köszöntőjében elmondta, hogy a festékgyár 25 éves működése alatt kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra.

 

Számtalan oktatási és egészségügyi intézmény újult meg a

Szabó Antal a Poli Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetője

festékadományaik segítségével, vagy jótékonysági programjaikon keresztül. Személyesen is meggyőződhettek arról, hogy a termékeikkel elvégzett egyszerű festés, mennyit javít a betegek komfortérzetén és az itt dolgozók kedélyén. Úgy fogalmazott, hogy megható és fantasztikus élmény, hogy ez a fejlesztés közös összefogással létrejött.

dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató

 

A felújított osztály átadása alkalmából rendezett ünnepségen dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott a Poli-Farbe Kft. adományaiért és elmondta, nagy öröm, hogy a betegek és a Kórház dolgozói is egy szebb és tisztább környezetben tölthetik mindennapjaikat. Az osztályon, 70 ágyon szakképzett ápolók folyamatosan végzik a betegek teljes körű ellátását az életminőség megőrzése, vagy az elkerülhetetlen csökkenés minimalizálása érdekében. A betegek rendszerint hosszú hónapokat töltenek ebben a környezetben. Az osztály felújítását az Intézmény saját forrásból nem, vagy csak nagy erőfeszítések árán, illetve később tudta volna megvalósítani, ezért is nagyszerű a 2016-ban elindított „Fogadj örökbe..” kezdeményezés.

dr. Majercsik Eszter PhD. osztályvezető főorvos Krónikus Belgyógyászati Osztály

Az ünnepség további részében a fejlesztés megvalósulásáért köszönetét fejezte ki dr. Majercsik Eszter PhD. osztályvezető főorvos, ezt követően pedig dr. Ferenczi Balázs a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály főorvosa az új műszer műtét közbeni, illetve sürgősségi ellátásban alkalmazott fontosságáról szólt az átadási ünnepségen.

 

A rendezvény végén, egy az osztály átadását és örökbefogadását jelképező emléktáblát leleplezett le Kozák Danuta olimpiai bajnok, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. jótékonysági nagykövete, Szabó Antal a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetője, és Bús Balázs Óbuda- Békásmegyer polgármestere.

Az osztály átadása alkalmából emléktáblát leplezett le Kozák Danuta olimpikon, jótékonysági nagykövet, Szabó Antal ügyvezető és Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere