Október a mellrák elleni küzdelem hónapja.
Ebben az időszakban világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét a betegségre, a mammográfiás szűrés és a megelőzés fontosságára! A Szent Margit Kórházban a betegtájékoztatás mellett nyílt napot is szervezünk, amelyre bárki eljöhet. Szakemberektől lehet majd kérdezni a szűrésekről, a megelőzésről és magáról a betegségről is. Ezzel is szeretnénk nyitni a lakosság felé, mert szükségét látjuk annak, hogy az emberek megfelelő információt kapjanak egy adott betegségről, annak esetleges következményeiről. Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák az élete valamely szakaszában, és persze ezzel párhuzamosan családjukat, környezetüket is. Beszélni kell a betegségről, kommunikálni kell a betegekkel.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy az idejében felismert mellrák jó eséllyel gyógyítható, és egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással és a stressz kezelésével kialakulásának esélye is csökkenthető. Mindemellett a hölgyeknek mindenképpen érdemes részt venniük a rendszeres szűrővizsgálatokon, hiszen ezek révén felismerhetőek a korai elváltozások, amelyek időben történő kezelése életet is menthet.

 

Intézményünkben Emlődiagnosztikai Központ működik, mely pont komplex egészségügyi szolgáltatást nyújt: mammográfiát, emlő és hónalji ultrahangot, valamint képi vezérelt (célzott) emlőbiopsziát egyaránt nagy számban végeznek a központban.

A nyílt nap időpontja: 2018. október 27.  8.00 – 15.00 óra között

A nyílt nappal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken állunk az érdeklődők rendelkezésére:

Telefon: 061-430-4830

Szűrésre bejelentkezés: beutalóval lehetséges a megadott elérhetőségeken!

e-mail: mammo.margit@ge-rad.hu

Hívjuk fel együtt a nők a figyelmét a betegségre, tegyünk együtt az egészségükért, az egészségünkért!